Familjen Bigfoot äventyrar vidare

I ”Familjen Bigfoot” går de upp mot mystiskt oljebolag

Av: Emma Gray Munthe

Publicerad:
”Familjen Bigfoot”
Foto: Scanbox
”Familjen Bigfoot”

Familjen Bigfoot

Regi Jeremy Degruson och Ben Stassen, med svenska röster av Grim Lohman, Jan Johansen, Cecilia Wrangel, Fredrik Hallgren, Jamil Drissi m fl

FILMRECENSION I småroliga uppföljaren till ”Bigfoot Junior” har pappa Bigfoot blivit världsberömd och vill utnyttja tillfället till att göra gott – och försvinner sedan spårlöst.

FAMILJEFILM I "Bigfoot Junior" fick tonåringen Adam äntligen reda på vem hans pappa var: den mytomspunne Bigfoot som dittills levt gömd i skogen för att skydda sig och sin familj från läkemedelsföretaget som ville experimentera med dem och deras DNA. I uppföljaren har Bigfoot den äldre blivit världsberömd och vill utnyttja sina femton minuter i rampljuset för goda ändamål, och när en ideell miljöorganisation ber om hans hjälp att rädda ett naturreservat från att exploateras av ett mystiskt oljebolag tackar han ja och åker till Alaska. Och försvinner spårlöst. Äventyret är on som Donkey Kong. Samma regissörer, samma svenska röster.


Den ena svindlande, hisnande berg- och dalbane-artade jakten följer på den andra, det snubblas och klantas, grizzlybjörnar, tvättbjörnar och ilskna älgar är knasroliga eller får pannkakor  i ansiktet, bedövningspilar skjuts hit och dit. Landskapen är fina, miljötänksuppmaningen rar, musiken halvsvängig. Det är på det hela taget småkul (men om det är just kombinationen bedövningspilshumor och familjefilm man är ute efter gör man absolut bättre i att se eller se om urroliga "Sune – Best man").

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN