Tilda Swinton vägrade prata i nya filmen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

FILM

VENEDIG. Tilda Swinton ville inte filma ”The bigger splash”.

Men hon ställde upp i rollen som världsberömd rocksångare på ett villkor.

– Jag sa att jag gör filmen om jag slipper prata, säger Tilda Swinton.

Hon har tidigare filmat med italienske regissören Luca Gudagnino och de pratar ständigt om olika projekt.

– Jag visste att jag inte ville vara med i det här, säger Tilda Swinton, 54. Men tidsplanerna ändrades och Luca bad mig ta rollen.

”Kände inte för att prata”

Hon lockades av att filma på ön Pantelleria. Hon säger att hon alltid vill arbeta med regissören. Hon frestades av motspelare som Ralph Fiennes och Matthias Schoenaerts.

– Men jag kände inte för att prata, säger Tilda Swinton. Vi har alla svårt att kommunicera. Om rollen inte kan eller vill använda rösten kunde jag tillföra något från mitt eget liv.

Hon spelar Marianne Lane, en berömd sångerska som gömmer sig på den lilla italienska ön för att läka efter en operation. I tillbakablickar får man se henne på scen på en fullsatt jublande arena.

– Hela hennes karriär och identitet har handlat om hennes röst, säger Tilda Swinton. Vad händer om hon kanske aldrig mer kan sjunga?

Dansar nakna

Till ön kommer hennes förre älskare och producent, en ständigt pratande pådrivande typ spelad av Ralph Fiennes, 52.

I omgångar visar sig alla de fyra huvudpersonerna helt nakna i filmen, som pendlar mellan komedi och thriller. Ralph Fiennes rollfigur ska även ha producerat The Rolling Stones på några inspelningar.

– Jag läste manus och när jag kom till biten där det står att min rollfigur dansar mycket och att han uttrycker sin personlight genom dans sa jag ja, säger Ralph Fiennes. Det är ingen som bett mig dansa på film förr.

Publicerad: