”De trodde att jag hade börjat dricka”

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Emily Blunt om

1 av 3
Emily Blunt.

NEW YORK Det ser svinkallt ut för Emily Blunt, Charlize Theron, Chris Hemsworth och de andra stjärnorna i ”The huntsman – winters war”.

Men inget kunde vara mer fel.

– Vi spelade in mitt i sommaren och svettades floder, berättar gravida Emily Blunt när Nöjesbladet träffar henne i New York.

Det blev inte enklare av den silverfrostiga dräkt som hon bär i många av scenerna.

– Det krävdes fyra vuxna män för att släpa in den på scenen. När jag först fick på mig den sa jag till dräktens skapare, Colleen Atwood, att den var väldigt tung. Hon svarade, ”Den är lika tung som min säck med Oscarsstatyetter” (skratt).

– När Colleen säger att man ska bära något gör man det.

Emily Blunt, 33, var långt ifrån den enda som täcktes av tjocka kläder från topp till tå.

– Det var likadant för Charlize. Vi kokade båda två. Efter varje tagning kom teamet rusande med stora fläktar. Min vita makeup bara rann.

Snövit knappt med

”The huntsman – Winters war” utspelar sig sju år före ”Snow white and the Huntsman”. Ett eskalerande krig mellan de rivaliserande

drottningssystrarna Ravenna och Freya kastar in Huntsman-krigarna Eric (Hemsworth) och hans Sara (Chastain) i kampen samtidigt som duon försöker dölja sin förbjudna kärlek. Däremot är legendariska sagofiguren Snövit, som Kristen Stewart porträtterade i den första filmen, knappt med.

– Jag vet inte om hon skulle vara det, säger Blunt diplomatiskt om otrohetsskandalen och lönebråket som skakade Stewart efter den

första filmen.

– Jag tror att fokus hela tiden låg på Freya.

Spelade alkoholist

I sviten där Blunt tar emot smiter den tajta klänningen om hennes växande mage. Men hon är hemlighetsfull när hon och maken John Krasinski, 36, väntas ge lilla dottern Hazel, 2, ett syskon.

Hon medger dock att hon efter att ha avslutat inspelningen av thrillern ”Girl on a train” har börjat trappa ner.

– Nu går det bra. Men det var jobbigt under ”Girl...”. Jag var i första trimestern och helt slut. Det blev problem eftersom jag spelar en kvinnlig alkoholist. Jag var så trött hela tiden att folk trodde att jag gått in i rollen fullt ut.

Hon himlar med ögonen.

– De trodde att jag hade börjat dricka.

Emily Blunt om:

* Att ”The huntsman – winters war” lockade fram prinsessan i henne:

– Som barn var jag aldrig särskilt tjejig och är inte det i dag heller. Jag fick utbrott när mina föräldrar ville att jag skulle bära rosa.

* Sagovågen på bio just nu:

– Sagor är nostalgi och påminner om vår barndom. I såna här tider lockar det säkert att besöka en fantasivärld.

* Ryktet att hon ska spela Mary Poppins i en kommande film:

- Det är ett underbart rykte (skratt) och det vore en dröm om det var sant.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN