Alan Rickman död

Märkliga ilskan efter Rickman-hyllningen

Av: 

Torbjörn Ek

FILM

Twitter fylldes med hat när Emma Watson hyllade döda kollegan

Emma Watson ville hylla forna ”Harry Potter”-kollegan Alan Rickman efter hans tragiska död.

På Twitter lade hon ut en bild av skådespelaren med ett av hans citat: ”Det är inget fel med en man som är feminist, jag tror att det är till vår ömsesidiga fördel”.

Då tog det hus i helvete bland trollen på Twitter.

Plötsligt anklagades Emma Watson, 25, för att utnyttja Alan Rickmans död för politiska syften, skriver Contactmusic.

Trollen på Twitter började rasa och i trådarna på Emma Watsons inlägg kan man läsa kommentarer av typen:

”Kul hur du använder den här mannens död för att pressa på din politiska agenda”.

Nättrollen gick till attack

En annan användare på Twitter hävde ur sig: ”Wow, du använder någons död för att trycka på i en fullståndigt orelaterad agenda, det här är så äckligt” medan en tredje ville påpeka att det gått alldeles för kort tid genom att hävda: ”Han har inte ens kallnat ännu och du använder honom redan för att få mer bränsle till det feministiska agenda-tåget? Inte imponerad. Vila i frid, Alan Rickman”.

Emma Watson, som spelade Hermione Granger i alla åtta ”Harry Potter”-filmer har flera gånger uppmärksammats för sin kamp för kvinnors lika rättigheter.

Hon arbetade tillsammans med Alan Rickman i samtliga ”Harry Potter”-filmer och skrev på Facebook skrev om sin sorg efter hans död i cancer:

”Det gör mig ledsen att höra oM Alan idag. Jag har den stora turen att få ha arbetat och tillbringat tid med en så speciell man och skådespelare. Jag saknar verkligen våra samtal. Vila i frid Alan. Vi älskar dig.”

Ryckte ut till Watsons försvar

Men det var när hon på Twitter ville hylla honom med ett citat som han själv sagt som de så kallade nättrollen gick till attack.

Men snart ryckte andra följare ut och betonade att det var Rickman själv som uttryckt orden: ”Det är inget fel med en man som är feminist, jag tror att det är till vår ömsesidiga fördel”.

Snabbt ryckte flera Twitter-användare ut till Emma Watsons försvar. En twittrade:

”Eller... så kanske hon helt enkelt lägger ut ett meme av sin goda vän med något som hon verkligen respekterar när det gäller hans personlighet”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

20 år efter succén – så lever stjärnorna i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Alan Rickman död

Emma Watson

Alan Rickman

Harry Potter