Vinstchocken i Mello: ”Trodde det var kört”

Lina Hedlund och Jon Henrik Fjällgren till final

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

LEKSAND. Hon trodde det var kört.

Sedan kom chocken: Lina Hedlund gick till final i Melodifestivalen tillsammans med Jon Henrik Fjällgren.

– Det är total lycka, säger hon.

Lina Hedlund och bidraget ”Victorious” och Jon Henrik Fjällgren med ”Norrsken” gick till final i Melodifestivalens tredje deltävling på lördagskvällen.

Lina Hedlund trodde hon var uträknad när hon stod sist kvar tillsammans med förhandsfavoriterna Dolly style. Sedan kom finalbeskedet som en totalchock.

– När jag hamnade mot Dolly style tänkte jag att nu är det kört. Jag var övertygad om att de skulle gå vidare eftersom de är så populära och bra. Det är deras låt man gått omkring och nynnat på hela veckan. Och så läser de upp mitt namn och jag bara... jag är så lycklig, glad och tacksam. Jag är så stolt över den här låten, säger hon.

Under ett av genrepen stod hon till och med på scenen och dansade till Dolly Styles koreografi, så säker var Lina Hedlund på att den färgglada tjejtrion skulle knipa finalplatsen.

Hur känns det nu?

– Det är total lycka. Och total utmattning. Jag är så otroligt glad. Att få starta 2019 på det här sättet känns magiskt. Jag vill bara tacka alla som har röstat, mitt skivbolag och min familj, Nassim (al Fakir, reds anm) och mina barn.

Traditionella schlagerlåtar av Mello-veteraner har de senaste åren fått sig se slagna av nykomlingar i tävlingen. Trots det tror Lina, som tävlat flera gånger tidigare, att det var hennes popschlager som gav henne vinsten.

– Jag tycker själv att man ser en låt och en artist matchar varandra, så känner jag med ”Victorious”. Jag känner att den passar mig till hundra procent. Det känns ju bara fantastiskt att andra också tyckte det, säger hon.

”Hade norrskenet med mig”

För Jon Henrik Fjällgren blev det tredje gången gillt direkt till finalen i Melodifestivalen.

– Jag hade norrskenet med mig. Helt otroligt. Tredje gången också. Det är overkligt att det kan gå så här bra när man är med i Melodifestivalen, säger han.

Sångaren kom tvåa i finalen med ”Jag är fri (Manne leam frije)” 2015 och trea med ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)” tillsammans med Aninia 2017 .

– Jag tycker det är otroligt att det går så bra, man är aldrig säker i Melodifestivalen. Men nu känner jag mig lugn och trygg.

Vad tror du det är som folk tycker så mycket om dig?

– Kanske för att jag jojkar. Det är inte så mycket jojk i musik och sen kanske det är för att jag är som jag är. Jag har alltid något äkta i det.

Börjar du bli sugen på att vinna hela kalaset nu?

– Jag tänker inte så där. Jag tycker bara att det är otroligt att det är tredje gången gillt.

Flickvännen vill – men Jon Henrik väntar med frieri

På efterfesten firar han tillsammans med flickvännen Maret Nystad, 28, som han varit sambo med i snart två år. Paret träffades i sociala medier. Men ännu har han inga planer på att ta förhållandet till nästa nivå och fria.

– Jag har inga planer på det ännu, men hon önskar väl det. Vi får se, säger Jon Henrik och skrattar.

Så du håller henne på halster lite?

– Jo, kanske.

Och det kanske är bäst att fråga henne innan du berättar för oss att du tänker fria?

– Ja man kan ju inte berätta allt för er.

Till andra chansen från deltävlingen i Leksand gick Martin Stenmarck med ”Låt skiten brinna” och Rebecka Karlsson med ”Who I am”. Sedan tidigare är Wiktoria, Mohombi, Liamoo & Hanna Ferm och Malou Prytz klara för final.

Publicerad:

LÄS VIDARE