Almgren och Andersson till final i Melodifestivalen

Flera förhandstippade favoriter ratades av tittarna

Av: Leo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Almgren fick revansch på sina mobbare.

Och Jessica Andersson blev den första kvinnan.

– Oh my ord. Är det här sant? säger hon i direktsändning.

Flera av favoriterna fick stryka på foten.

Det blev Martin Almgren och Jessica Andersson som gick vidare till final från årets tredje deltävling i Melodifestivalen 2018.

Först ut att gå vidare var Martin Almgren.

– Det här är helt stört. Jag vet inte vad jag ska säga nu, sa han lyckligt innan han framförde sin låt igen på scenen.

Hans bidrag ”A bitter lullaby” var ett slag tillbaka mot mobbarna som gjorde hans skoltid till ett helvete. Martin Almgren ser låten som en uppmaning till alla som mår dåligt att inte ge upp.

– Alla människor har ju mått dåligt i någon avseende i sitt liv, låten är en kampsång för att ta sig igenom det jobbiga, när man kommer ut på andra sidan är man en erfarenhet rikare, då blir man starkare, säger han.

”En riktig woman power-låt”

Man kan kalla Jessica Anderssons framgång för en kvinnlig revansch.

Hon är nämligen den första kvinnan i årets Melodifestival som gick vidare till finalen.

– Oh my ord. Är det här sant? Det har varit omtumlande och jag har jobbat med såna proffs. Det här är helt sjukt, säger hon på väg upp mot scenen innan hon framförde sin vinnarlåt igen.

Låten som krossade grabbfesten är inget mindre än en låthyllning till kvinnor, inte minst medelåldersmorsor, och beskriver var hon är i livet just nu: På en bra plats.

– Den här låten riktar sig till den mognare kvinnan som jag ändå får säga att jag tillhör, som tycker att livet inte är över fast man är 40. Det kan finnas en vilja att gå ut och partaj och ha roligt, Det här är en riktig woman power-låt, inte girl power, vi är så gamla.

Publicerad:

LÄS VIDARE