Eurovision song contest

Nikkie de Jager om längd-snackisen: ”Kommer inte att sluta använda klackar”

Allt du behöver veta om Youtubestjärnan och Eurovision-programledaren ”NikkieTutorials”

Av: 

Natalie Demirian

MELODIFESTIVALEN

ROTTERDAM. Hon utpressades till att berätta att hon är transperson och hon har öppet kritiserat Ellen DeGeneres.

Nu är Nikkie ”NikkieTutorials” de Jager en av programledarna i Eurovision song contest – där hon sticker ut rejält med sin längd.

– Jag har sett många Twitterinlägg om att ”hon är så lång”, som om det vore något negativt, säger hon.

Många noterade under den första semifinalen hur Nikkie de Jager, 27, var väldigt mycket längre uppe på scenen än sina tre programledarkollegor.

Det förekommer olika uppgifter om hur lång hon faktiskt är, men i en tweet från 2011 skrev Nikkie de Jager själv att hon är 190 centimeter lång.

”Kommer inte sluta”

Youtubestjärnan och influencern är väl medveten om att hennes längd på scenen sticker ut när Aftonbladet frågar henne om det på onsdagens presskonferens.

– Jag har sett många Twitterinlägg om att ”hon är så lång”, som om det vore något negativt. Av allt man kan göra så kan jag inte göra någonting åt min längd. Och jag kommer inte att sluta använda klackar. Vi har ju sett showen nu och jag tycker att vi ser ut som ett trevligt litet torn ihop, säger hon.

Nikkie de Jager tillsammans med de tre andra programledarna: Jan Smit, Edsilia Rombley och Chantal Janzen.

Faktum är att Nikkie de Jager i Youtubevideon där hon kom ut som transperson pratade om hur hon började genomgå en hormonell behandling vid 14-årsåldern för att hindra att hon skulle bli ännu längre.

– Jag fick min hormonbehandling för att jag är en lång jävel, sa hon i videon.

Här är allt du behöver veta om Youtubestjärnan och influencern:


Vem är hon?

Den som är insatt i skönhetsvärlden på sociala medier vet att Nikkie de Jager från Nederländerna, känd som ”NikkieTutorials”, är en av de största influencerna i världen i genren.

På sin Youtube, där hon har nästan 14 miljoner prenumeranter, visar den 27-åriga makeup-artisten hur hon sminkar sig och testar nya produkter och hon har gästats av superstjärnor som Lady Gaga och Kim Kardashian. På Instagram har hon 15 miljoner som följer henne.

Det stora genombrottet kom när hon 2015 gjorde Youtubevideon ”The power of makeup”, där hon bara sminkade halva ansiktet – en trend som snabbt blev viral.

Nu leder hon Eurovision song contest i Rotterdam tillsammans med tre andra programledare: Jan Smit, Edsilia Rombley och Chantal Janzen.

Nikkie de Jager under onsdagens presskonferens.

Kom ut som trans

Nikkie de Jager berättade i en uppmärksammad Youtubevideo i januari 2020 att hon är transperson. Anledningen var att hon hade hotas av utpressare, som skulle läcka ut det.

– I dag är jag här för att dela med mig av något som jag alltid har velat dela med mig av någon dag, men på mina egna villkor, och det verkar som att den chansen har tagits ifrån mig, inledde hon videon.

Vidare sa sminkgurun att det känns bra att äntligen berätta för alla om hur det ligger till – att hon alltid har känt sig som en kvinna.

– Jag föddes i fel kropp, vilket betyder att jag är transexuell. Det är surrealistiskt att säga det här. Att filma den här videon är läskigt, men det känns så befriande. Jag har velat berätta om den här sidan av mig så länge men jag hittade aldrig rätt tajming.

Efter videon, som skapade rubriker världen över, fick hon stöd på sociala medier av stjärnor som Ariana Grande och Lena Dunham.

Under en presskonferens under Eurovisionveckan berättar hon om hur hon bär med sig transflaggan på scenen som programledare.

– Varje klänning jag bär har med en blinkning till transflaggan. I den första klänningen fanns färgerna i paljetterna på mitt ben, den jag bär i morgon (under den andra semifinalen på torsdagen, reds. anm.) är helt i transflaggans färger och på finalklänningen har jag en liten paljettflagga av transflaggan.

Nikkie med sin första klänning under första semifinalen.

Pistolrånades i hemmet

Nikkie de Jager berättade i augusti 2020 att hon och fästmannen Dylan Drossaers hade blivit utsatt för ett pistolrån i hemmet utanför den nederländska staden Uden – något som skapade stora rubriker.

”Tidigare i dag blev en av mina värsta mardrömmar sanning när vi blev rånade under pistolhot i vårt eget hem”, skrev hon då på Instagram.

Hon skrev att paret var okej rent fysiskt, men att ”psykiskt är det en helt annan historia”.

Kritiserade Ellen DeGeneres

När Nikkie de Jager kom ut som transpersonen blev hon inbjuden till Ellen DeGeneres populära talkshow i USA.

Men upplevelsen bakom scenen blev inte det hon hade hoppats på.

I en intervju med en nederländsk tidning sa hon:

– Kalla mig naiv, men jag förväntade mig att typ bli välkommen med konfettikanoner: ”Välkommen till ’The Ellen DeGeneres show’” Men istället blev jag mottagen av en arg praktikant som hade lite för mycket på sitt bord.

Hon fortsatte:

– Varje gäst hade en privat toalett, men inte jag. Jag fick inte ens använda den närmsta toaletten för den var reserverad för Jonas Brothers.

I ett holländskt tv-program sa hon också att hon känner att Ellen DeGeneres inte var ”lika snäll” som hon hade hoppats på.

– Låt oss säga att det är en stor skillnad mellan programmet och Ellen DeGeneres, och det säger jag till showens fördel. Det är snällt om någon säger ”hej” innan showen ... hon gjorde inte det. ”Ellen” är bara en helt annan värld.

Hon la till att det var en ”stor ära” att få gästa showen, men att det ”inte var lika trevligt” som hon hade hoppats.

Vill du lyssna på 65 minuter podcast BARA om Eurovision? Klicka här för ett kanonerbjudande!

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Här vänder Tix sitt handikapp – till sin största styrka

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Ellen DeGeneres

Youtube

Sociala medier

Melodifestivalen