Gunilla Perssons smycken värda ”runt 100 000”

Kronofogden om beslagen: ”Lägger ut det på vår försäljningssajt”

Uppdaterad 2024-02-20 | Publicerad 2024-02-19

Gunilla Persson kan få köpa tillbaka sina smycken.

För Aftonbladet berättar Kronofogden att de beslagtagit saker värda runt 100 000 kronor som kommer att läggas ut till auktion.

– Men det enklaste vore ju att betala hela skulden, då skulle hon få tillbaka allt, säger Johannes Paulsson vid myndigheten till TT.

Gunilla Persson blev fyra i Växjö lördags och är därmed vidare till Melodifestivalens finalkval med sin låt ”I won't shake (La la Gunilla)”.

Men morgonen efter slog Kronofogden till mot hennes hotellrum och tog med sig bland annat ett par Chanelskor, flera halsband, armband och ringar samt väskor, kavajer och en klänning.

Gunilla Persson under deltävlingen i lördags.

De utmätta sakerna ska nu värderas och därefter säljas på auktion.

”Vi lägger ut det på vår försäljningssajt”

För Aftonbladet uppger Kronofogdemyndigheten att de beslagtagna sakerna är värda runt 100 000 kronor och att de kommer läggas ut till auktion.

– Uppskattningsvis är det värt under 100 000 kronor som det ser ut. Vi ska göra en preliminär värdering, sedan tar vi det till en juvelerare för en professionell värdering, troligen under veckan, säger Johannes Paulsson till TT.

– Därefter kommer vi att starta försäljningsåtgärder. Vi lägger ut det på vår försäljningssajt Auktionstorget.

Gunilla Persson på scen under gårdagens framträdande i Melodifestivalen.

”Det enklaste vore ju om hon betalade”

Det innebär att även Gunilla Persson kan få köpa smyckena om hon vill.

– Ja, det fungerar ungefär som Tradera. Vem som helst får handla där så hon kan köpa tillbaka det om hon önskar, säger Johannes Paulsson.

– Men det enklaste vore ju om hon betalade hela summan, 640 000 kronor.

Söndagens utmätning beror på en skuld som Gunilla Persson dragit på sig för olika bidrag hon fick från Sverige när hon bodde i USA och medverkade i ”Svenska Hollywoodfruar”.