Martin Almgrens smocka till mobbarna

Tar revansch i Melodifestivalen

Av: Andreas Hansson, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Han mobbades i skolan och hånades under ”Idol”.

Nu är Martin Almgren tillbaka – med en käftsmäll till revansch.

– Det är en kampsång till alla som mått dåligt, säger han.

Han mobbades under skolåren.

När ”Idol”-vinnaren Martin Almgren nu gör comeback i rampljuset är det med en låt som är en smocka mot plågoandarna.

– Det var folk som hackade på mig, det var mobbning, men när jag var 15 bast vände jag det och kände ”nu jävlar ska jag visa dem”.

”Låt mig torka tårarna”

I Melodifestivalen sjunger han att han vet att ”en enkel sång inte kan ta bort smärtan” men sjunger ”A bitter lullaby” som en uppmaning till alla som mår dåligt att inte ge upp: ”jag vet inte vad du tänker, jag ser något i dina ögon. Låt mig vara den som torkar tårarna du gömmer”.

– Alla människor har ju mått dåligt i någon avseende i sitt liv, låten är en kampsång för att ta sig igenom det jobbiga, när man kommer ut på andra sidan är man en erfarenhet rikare, då blir man starkare, säger han.

Trots en vinst i ”Idol” 2016 var vägen dit full av elaka kommentarer. Men sedan skolåren ser han att enda vägen att hantera hatet är att omvandla det till energi.

– Det blev som en boost, all ilska jag byggt upp under alla år vände jag till en drivkraft inom musiken.

”Nog bra med en skäggig bergslagare”

Han ser sig själv som en viktig del av årets startfält Melodifestivalen.

– Det kanske är bra att det finns artister som mig som inte är exakt i mediemallen. De ungdomar och vuxna som känner sig lite... inte minst i dagens samhälle med så mycket utseendefixering är det nog bra att det får vara en skäggig bergslagare med i tv också.

Det första repet blev en tonsäker uppvisning med saker att jobba på i scennärvaron.

– Det kändes lite halvt ovant i början, det var svårt att hitta kamerorna. Det satt inte riktigt kvar sedan ”Idol”, det var ju några år sedan. Men det är jättekul att få göra det här nu när det gått två år och allt svalnat lite.

Publicerad:

LÄS VIDARE