Far & Son drar in låt – efter skolattacken

Av: Frasse Levinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Kan uppfattas som våldsförhärligande”

1 av 4 | Foto: SCANPIX
SLÅR TILLBAKA Simon Gärdefors och Frej Larsson i hiphopduon Far & Son.

I dag släppte Far & Son låten ”Tills någon dör”.

Nu har de bestämt sig för att dra in den.

– Efter dagens tragiska skolattack i Trollhättan väljer vi nu att plocka ner låten, skriver Frej Larsson och Simon Gärdenfors på Instagram.

I morse släppte hiphopduon Far & Son sin nya EP ”Nya friska tag EP”. På skivan finns låten ”Tills någon dör”, som enligt Far & Son själva ”kan uppfattas som våldsförhärligande”. I refrängen sjunger de till exempel ”Och vet ni vad? Vill ni må bra? Då får ni ge ett liv eller får ni ta”.

Drar in låten

Nu har Far & Son, som består av Frej Larsson, 32, och Simon Gärdenfors, 37, bestämt sig för att dra in låten med tanke på skolattacken i Trollhättan tidigare i dag, där en elevassistent och en elev dödades och gärningsmannen sköts ihjäl av polisen.

"Efter dagens tragiska skolattack i Trollhättan väljer vi nu att plocka ner låten ”Tills någon dör” från skivan, eftersom låten kan uppfattas som våldsförhärligande. Vi har kontaktat vår distributör som meddelar att låten kommer att plockas ner från Spotify och övriga kanaler så fort som möjligt", skriver Far & Son i ett Instagraminlägg som publicerats av både Frej Larsson och Simon Gärdenfors.

”Timingen kändes obehaglig”

Nöjesbladet tog kontakt med Simon Gärdenfors och Frej Larsson som vill uttala sig gemensamt som Far & Son.

– Vi valde att ta bort låten eftersom timingen kändes obehaglig. På morgonen släppte vi en låt med en text som antyder att man måste ta ett liv för att må bra och senare samma dag inträffade attackerna i Trollhättan. Allting kändes olustigt, och efter att ha diskuterat det tillsammans beslutade vi att ta bort låten.
Ni är inte direkt kända för att censurera er. Varför gjorde ni det nu?
 – Självklart känner vi efter vad som känns rätt från fall till fall. 
Kommer låten att ges ut vid ett senare tillfälle?
– Just nu finns det inga planer på att ge ut låten igen.

Fotnot: Låten finns i skrivande stund på flera streamingtjänster, men de kommer att tas ned så snart som möjligt.

Publicerad: