Axwell och Ingrosso supermaxar partyt – trots regnet i Göteborg

Publicerad:
Uppdaterad:

ROCKBJÖRNEN

Kristin Lundell om duons sprakande spelning på Summerburst

1 av 7

Det är som ett rymdskepp landar.

Axwell och Ingrossos namn mässas medan scenen hissas upp.

Den svenska arenahousens moderskepp har dockat.

Allt är maxat.

Det är så väldigt maxat.

Housemattorna. Den blixtrande ljusshowen. Pyroteknikens eldlågor som slickar den iskalla luften redan efter några minuter. Röken som pumpas ut och som till slut är tjockare än dimman vid Lützen.

Men det är också så det ska vara när den kultur som älskar prefixet super- inviger rosésäsongen på allvar.

Efter att Swedish House Mafia upplöstes för två år sedan bestämde sig Axel ”Axwell” Hedfors och Sebastian Ingrosso – två tredjedelar av den forna superdj-trion – att fortsätta göra musik ihop.

Konceptet är densamma som förut

Det handlar om att skapa en fet show.

”Bigger” skriker bildskärmarna under Pharrell Williams-samarbetet ”Dream bigger”. Större ska det vara. Allt samtida elände ska festas bort ur tankarna.

LÄS OCKSÅ: ”Heeelt galet!” – Frida Söderlund livechattade från spelningen

Det är också ett tappert festande som har pågått hela dagen inne på Nya Ullevi. Frågan är om Göteborg någonsin varit mindre som housemeckat Miami än fredagen den 29 maj 2015? Det är rått, ruggigt och jämna regnskurar. Men festarna ger inte upp. Deras plikt är låta den vevande armen jobba oavsett vad vädergudarna anser om house.

Vem bryr sig om nio grader och regn när en arenaversion av stekarkulturen ska iscensättas?

Arenahousekulturen kräver sina uppoffringar och Axwell och Ingrosso hetsar på från sitt håll.

”Är ni redo för en fantastisk sommar?” ropas det från scen innan ”Something new” dunkas ut. Ett par Swedish House Mafia-hits senare tar Axwell och Ingrosso varandras ena hand och lyfter upp i luften så att ett upp-och-ner-vänt v bildas. Det är deras tecken – en symbol. Axwell och Ingrosso har redan nu hittat sin sommarbromans och smäller upp ett helt skådespel av fyrverkerier för att fira det.

Publicerad: