Final Fantasy-spelen

Skräck, slagsmål och katt bredvid fantasiepos

Av: 

TT

En liten katt har huvudrollen i kommande "Stray". Pressbild.
En liten katt har huvudrollen i kommande "Stray". Pressbild.

SPELA

”Final fantasy XVI” stal det mesta av strålkastarljuset vid Sonys senaste State of play. Men även ”Resident evil”, ”Street fighter” och en kattnyhet gömde sig i videopresentationen.

Sony var först ut i en av sommarens större uppvisningar av vad spelare har att vänta sig den kommande tiden. Störst i den halvtimmeslånga sändningen, som släpptes under natten mot fredagen, var avslöjandet att fantasyeposet ”Final fantasy XVI” kommer nästa sommar.

"Resident evil 4" är det fjärde spelet i skräckserien som görs om. Capcom verkar därmed hoppa över "Code: Veronica" från 2000. Pressbild.

För den som gillar skräck bekräftade Capcom en av branschens sämst bevarade hemligheter: att ”Resident evil 4” får en så kallad remake, en omgörning av den omtyckta titeln från 2005. Förutom grafik och kontroll kommer även själva berättelsen att bitvis göras om. Spelet släpps den 24 mars nästa år.

Capcom jobbar även med någon slags VR-variant av både det spelet och ”Resident evil: Village”. För den som inte kan få nog av zombies kommer även ”The walking dead: Saints and sinners” till det kommande VR-setet PS VR2.

"Street fighter 6" bjuder på en berättelse i 3D-miljö. Pressbild.

Gatuslagsmål hamnar i blickfånget nästa år då ”Street fighter 6” släpps. Även om det fortfarande är 2D-fajter som är i fokus så erbjuds ett nytt berättelseläge där spelaren utforskar en New York-inspirerad stad i 3D.

För den som vill testa att se en värld ur en katts perspektiv kommer ”Stray” i juli, som kommer att ingå i de två dyrare varianterna av Playstations omgjorda prenumerationstjänst.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Guide: Så blir nya Playstation plus-tjänsterna

ÄMNEN I ARTIKELN

Final Fantasy-spelen

Resident Evil

Street Fighter

Capcom