Juryn står på sig – trots idolernas kritik

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

”Känns orättvist att de jämför oss”

Feliks Parik fick höra att han låg hästlängder efter vännen Liam Cacatian under fredagens Idol.
Vännerna är eniga om att jämförelsen inte är rättvis, men juryn står fast.
– Det är inga konstigheter, säger Nikki Amini.

Under fredagens Idol ställdes de två deltagarna och vännerna Liam “Liamoo” Cacatian och Feliks Parik mot varandra när juryn levererade sina omdömen. Feliks fick höra att han inte alls når upp till Liams nivå, som precis mottagit stående ovationer från juryn.
– Om man jämför dig med Liam så är du hästlängder efter. Sången var inte stark rakt igenom. Varje gång jag ser dig på scenen undrar jag om du känner nåt när du sjunger. Du måste kunna förmedla en känsla. Det är helt blankt, sa Nikki Amini under programmet.

Fredrik Kempe stämde in.
– Du måste försöka matcha din kompis Liam och berätta historien om dig själv, sa han.

”Känns orättvist”

Liam och Felix har funnit varandra och kallar varandra för 'bröder'. Båda två anser att jämförelsen i kritiken är orättvis.
– Det känns lite orättvist om jag ska vara helt ärlig. Jag förstår inte hur man kan jämföra en rappare och en snubbe som sjunger akustiskt, säger Feliks.

– Jag tycker inte riktigt att man kan jämföra mig och Feliks. Vi är två helt olika människor, två helt olika artister och har två helt olika smaker. Det känns inte rättvist. Vi är jättebra vänner men musikmässigt är vi inte lika någonstans, säger Liam.

”Det är så i verkliga livet”

Både Amini och Kempe står fast i sin kritik och det faktum att de jämförde vännerna så tydligt.
– Alltså det är så i verkliga livet. När du ska vara artist så kommer du alltid ha konkurrenter. Det är inga konstigheter. De tävlar i samma tävling och ligger på helt olika nivåer. Feliks måste jobba betydligt hårdare än han har gjort hittills, säger Nikki Amini.

Fredrik Kempe är inne på samma spår.

– Det Liam gör just nu är att han är sig själv. Han berättar sin historia och det är det vi saknar hos Feliks.

Han fortsätter:
– Det är två artister som tävlar i Idol och då måste man kunna jämföra dem. Nu får de helt sätta sig ner och hjälpa varandra. Visst, vi jämför, men det är ett konstruktivt sätt att få dem att bli bättre, säger Kempe.

Publicerad: