Mejla

Jan-Olov Andersson

Hans inställning är bra för ”Stjärnorna på slottet”

Publicerad:

TV

Ett par superkändisar som alla har ett förhållande till. Och tre bra namn till.

Kommande ”Stjärnorna på slottet” verkar ­lovande. 

Gillar inte minst Sven Melanders inställning, att det är bra att han inte känner de andra. Då blir samtalen mer spännande.

Tidigare år har det känts som att minst ett par, tre stycken av deltagarna i SVT-programmet har ställt upp för att de känner varandra. Begripligt, för då känner de sig trygga under inspelningarna.

I år verkar det som om Sven Melander varit namnet man byggt mycket runt och han har krävt att inte ha med några skitstövlar. Också begripligt.


Sven Melander.
Sven Melander.

Men framför allt gillar jag hans attityd att det är bra att han inte känner de andra.

Med jämna mellanrum har det ju dykt upp sådana här trivsel-tala-ut-program på öar eller i skärgårdsmiljö där deltagarna har känt varandra alldeles för bra. Inte varit nyfikna på varandra. Knappt ställt några frågor över huvud taget.

Förre journalisten Sven Melander ser säkert till att tv-tittarna får de svar de förväntar sig. Han är en av programmets superkändisar. Från att ha varit tv-profil när alla tittade på samma kanal, via Berra i ”Sällskapsresan”, till nutid, som farsskådespelare (och -regissör) och med egen Youtube-kanal.


Den andra superkändisen är Camilla Läckberg.

Även de som inte ens bläddrat i någon av hennes (lite underskattade) deckare, har en åsikt om henne. Och har de inte det, så ser hon själv till att de får det, genom att lägga ut något nytt lagom retsamt på sina sociala medier.

Hur hon ska kunna avhålla sig från att avslöja allt i förväg från inspelningarna, blir ett spännings­moment i sig…


Övriga tre är duktiga skådespelare med längre (Lena Söderblom, Kajsa Ernst) och ännu inte så långa (Alexander Karim) karriärer bakom sig. Igenkända från kanske bara några roller. Och inte för sina privatliv, utom då Kajsa Ernsts äktenskap med Göran Stangertz (1944–2012).

Därför kan kommande säsongen bli bra tv. För att vi inte vet allt i förväg.

Publicerad:

LÄS VIDARE