Mejla

Karolina Fjellborg

Gunilla Persson ger ”Biggest loser VIP” ett drag av psykologisk thriller

Publicerad:
Uppdaterad:
Uppställningen i årets ”Biggest loser VIP”.
Foto: TV4.
Uppställningen i årets ”Biggest loser VIP”.

TV-KRÖNIKA En hungrig Gunilla Persson.
TV4 har, med sensationslystnad och berått mod, bäddat för en rysare i årets "Biggest loser VIP".

"Biggest loser VIP" är tillbaka med en ny omgång, och ett gäng nya kändisar som ska ta fajten mot kilona.
Den alltid lika gemytliga Kalle Moraeus ser framför sig "långa intellektuella samtal om både det ena och det andra" med denna samling "bedårande människor", säger han i kvällens premiärprogram. Men om förra säsongen är något att döma av, då bland andra Anna Book och Camilla Henemark var precis så bråkiga och barnsliga som TV4 lär ha hoppats på att de skulle vara, är risken tämligen överhängande för att han kommer att bli djupt besviken.
Speciellt med tanke på att TV4 detta år har fått svensk reality-tv:s ultimata baddare när det gäller högljudda bråk, vansinnesutbrott och allmänt barockt beteende på kroken.

Alltså den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson.
Nu håller hon sig visserligen relativt mycket på mattan till en början och bitvis, när hon pratar om hur hon mår, ser man till och med små glimtar av människan innanför den hejdlösa fasaden. Men divalaterna dyker snart upp, när hon yrkar på massage i stället för träning och kommer med det onekligen rätt svårmötta kravet på att den expert som ska få uttala sig om hennes kropp, hälsa och vikt först måste gå in i hennes kropp och leva med den i en timme. (Oklart hur det ska lösas.)
Och det lär komma mera. För självklart är Persson influgen för att skapa rubriker. Hon är, som deltagaren Magnus Schönberg ("Idol") konstaterar, "som balsamvinägern i vilken såsreduktion som helst – helt orimlig att ha att göra med", även när hon inte är hungrig. Lägg till sträng kosthållning i kombination med hårda fysiska prövningar och resultatet kan mycket väl bli en helt ny genre; dokusåpa med drag av psykologisk thriller, där vem som helst när som helst kan falla offer för den obehärskade vrede som ligger och bubblar under ytan.
Det kommer inte att bli vackert, och det kommer garanterat inte att bli några långa intellektuella samtal. Det kommer förmodligen inte ens att bli några korta samtal på hyfsad nivå. Men om det är kändisbråk som TV4 är ute efter, och det vet vi ju att det är, så lär de ha dragit vinstlotten.
Den som orkar får se.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:

LÄS VIDARE