Därför hoppar den kvinnliga stjärnan av Walking Dead

”Vi har glädjen att leva i ovisshet”

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Gene Page / AP TT NYHETSBYR N
Lauren Cohan i ”The walking dead”.

TV

HOLLYWOOD. Ända sedan 2011 har Lauren Cohan medverkat i ”Walking dead”.

Den nionde säsongen av zombie-serien blir den sista för den 36-åriga skådespelerskan.

För Nöjesbladet berättar hon om beslutet att sätta punkt.

– När mitt kontrakt var på väg att ta slut började jag titta på andra möjligheter, säger Lauren när hon tar emot på ett hotell i Beverly Hills.

– Det blir lätt så när man tillbringat åtta år i en apokalyps (skratt).

Det är inte säkert att det är hela sanningen. Branschtidningen Hollywood Reporter skriver att hennes löneförhandlingar brakade samman.

Bakom Hollywoods kulisser skvallras det om att Lauren valde att gå när hon inte fick lika mycket i lön som seriens stjärna, Norman ”Daryl Dixon” Reedus.

På en direkt fråga varken förnekar eller bekräftar hon uppgifterna.

– ­Som sagt, åtta år i ett fack är en lång tid. Och när Andy (Andrew Lincoln, seriens Rick Grimes, reds anm.) berättade att han skulle sluta hjälpte det mig att fundera över samma sak, över vad jag vill utforska på en artistisk och kreativ nivå.

En försmak av det får vi inom kort på biograferna.

Mystisk polis

Tillsammans med Mark Wahlberg spelar hon en av huvudrollerna i den Peter Bergh-regisserade ”Mile 22”. Men långfilmen där ett gäng amerikanska agenter ska smuggla en mystisk polis med känslig information ut ur landet är lika packad med action som ”Walking dead”.

Och hennes kommande tv-serie, ”Whiskey cavalier”, där hon spelar CIA-agent, uppges inte heller sakna action.

– Jag har växt upp omgiven av starka kvinnor – från min mamma till min moster till andra i min vänkrets. Det är nog där det ligger för mig, förklarar hon dragningen till de testosteronstinna projekten.

Det har påverkat har påverkat hennes privatliv. Imagen som stark kvinna tycks skrämma bort potentiella partner.

Men det bekymrar inte den här brunetten som föddes i USA men tillbringade tonåren i England.

Skör blomma

– Jag försöker inte attrahera någon som ser mig som en skör blomma. Men jag är samtidigt mottaglig, vill kunna ändra mig och bara vara stark när det behövs.

– De mest intressanta personer jag känner är de som är riktigt starka men inte behöver använda styrkan annat än i nödsituationer.

I ”Walking dead” har hennes rollfigur, Maggie Greene, behövt all styrka hon kan få. Efter vad som känts som världens längsta graviditet hoppar handlingen ett år framåt när den nionde säsongen inleds i januari nästa år.

Då har Maggie fått barnet.

Kontraktsmässigt har Lauren förbundit sig att inte avslöja något om handlingen. Men vad ska programmakarna göra om hon bryter mot förbudet – sparka henne?

Lauren skrattar åt resonemanget.

Leva i ovisshet

– Det har varit ett stort nöje att föda barnet (skratt). Det blir detaljerat om Maggies story den första halva av den kommande säsongen. Jag är med i sex av de första åtta avsnitten. För mig är det här den mest mäktiga handlingen hon haft.

På frågan om det har med bebisen att göra, nickar hon.

– Barnet har helt klart gett Maggie ett nytt synsätt. Hon kommer att få ta fullt ansvar för sina handlingar, vilket är något som mammarollen medför. Och det är intressant – för besluten är mycket hårdare och som helhet mycket mindre populära. Hon tvingas förlita sig på sig själv.

Även om Lauren försvinner ur serien lämnar programmakarna dörren öppen för en comeback.

Det gör skådespelerskan också.

– Både min egen och Maggies fortsatta historia är oklar. När det gäller framtiden har vi glädjen att leva i ovisshet.

Lauren Cohan tillsammans med Magnus Sundholm.
Lauren Cohan tillsammans med Magnus Sundholm.

Lauren Cohan om...

...vad hon vill göra efter ”Walking dead”:

– Jag har haft turen att få göra kommersiell film och tv. Jag är väldigt tacksam över det. Nu vill jag göra mindre kända projekt och jobba med mindre kända personer. Jag vill göra sånt som ger mig en mänsklig erfarenhet.

...hur tv-serien ska överleva utan henne och Andrew Lincoln:

– Den är i så goda händer. Det känns som om vi har slutit cirkeln från det vi började – då hoppfullhetens flamma brann så starkt. Det är spännande på alla fronter.

...vad hon ska göra på den kommande treveckorssemestern:

– Läsa böcker, cykla och se på tv. Det känns som om jag har så mycket att ta igen – särskilt när det gäller tv-sidan.

Publicerad:

LÄS VIDARE