Claes Malmberg klar för ”Let’s dance”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Claes Malmberg är klar för ”Let’s dance” – efter att av misstag ha tackat ja till programmet

– När jag förstod vad det var jag tackade ja till sa jag nej, säger skådespelaren till Nöjesbladet.

I torsdagens Nyhetsmorgon avslöjades det att Claes Malmberg är nästa kändis som är klar för kommande säsong av ”Let’s dance”.

För Nöjesbladet berättar han att det hela egentligen rör sig om ett misstag.

– Jag trodde faktiskt jag fick en annan fråga. Jag svarade först ja, för jag trodde de frågade om något annat. Sen när jag förstod vad det var jag tackade ja till sa jag nej. Sen fick jag dåligt samvete och sa ja. Efter det har det varit en lång process fram och tillbaka för att se hur vi ska få att gå ihop, säger Claes Malmberg.

Det är inte första gången han får frågan av TV4.

– Jag har fått massa förfrågningar i många år, men inte velat. Jag har inte haft tid och man vill ju inte tramsa sig igenom det. Man vill ge det ett ärligt försök. Det passar bra nu när jag inte har så många föreställningar, säger skådespelaren som är aktuell med musikalen ”Alladin” där han spelar Anden.

”Får bra betalt”

Han hymlar inte om att pengarna är ett annat skäl till att han ställer upp.

– Sen får jag bra betalt, det är också en bra bidragande orsak. Det är en affärshemlighet, men det är bra, så jag är väldigt nöjd.

På dansgolvet i vår får han sällskap av proffsdansaren Malin Watson, som tog hem hela rubbet ifjol tillsammans med förre fotbollsproffset Jesper Blomqvist.

– Hon är jättebra. Det är en elitidrottskvinna. Det borde egentligen vara mer fokus på dansarna. Jag är bara en liten fis i rymden jämfört henne.

Att han dansar med förra årets vinnare tar han med ro.

– Med henne har jag alla förutsättningar. Men då hade hon fotbollspelare, va? Nu har hon gått över och blivit containerarbetare, skrattar Claes Malmberg.

Vill gå ner i vikt

Skådespelaren, som beskriver programmet som en variant av ”Biggest loser”, hoppas även tappa en del kilon i vår.

– Man går väl ner i vikt hoppas jag. Man tränar sex timmar om dagen, så gör jag inte det får man väl uppsöka läkare, för då är det något fel. Jag tänker i alla fall göra allt jag kan för att fixa detta så bra som möjligt. Om inte annat för mina barns skull så de slipper skämmas.

Hur långt tror du att du tar dig?

– Jag hoppas få vara med i ett tag i alla fall. Kan jag komma till program sex, sju är jag nöjd. Då är det bra balans mellan inkomst och utgift.

TV4 har tidigare bekräftat att Britt Ekland, Margaux Dietz, Gunde Svan, Martina Haag, Viktor Frisk och Nikki Amini är klara för programmet.

”Let’s dance” har premiär på TV4 den 23 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE