Veckans streamingtips

Skärgårdsmys, kitschigt spanskt raffel och en mycket lyckad cover

Av: 

Karolina Fjellborg

”Sjölyckan”, ”Sky rojo” och ”High fidelity”.
”Sjölyckan”, ”Sky rojo” och ”High fidelity”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”Sjölyckan” är tillbaka, fortfarande inte fantastisk men tillräckligt bra. ”La casa de papel”-skaparen Álex Pinas ”Sky rojo” gasar på med våld, kitsch och naket. Och serieversionen av ”High fidelity” bjuder på en fin mix av nutid och 90-talsnostalgi.

Sjölyckan


Den här FLX-producerade komedin om knarrande men kärleksfulla familjerelationer i solig skärgårdsmiljö känns fortfarande, i sin tredje säsong, mest som ”Solsidans” mindre smarta och roliga lillasyster. Mycket är på vippen till kul, men i slutänden är det sällan någonting som verkligen lyfter. Men – ”Sjölyckan” är mysig. Och har Marianne Mörck. Och Henrik Schyfferts och Malin Cederbladhs jargong som barnsliga vuxna syskon underhåller. Den här säsongen handlar det, bland annat, om bebistidens svindlande trötthet, arvsängslighet och födelsedagsbesvikelse. Det är inte vasst – men rätt behagligt. Speciellt så här års när man börjar på vittring på sommaren.
C More. Säsongspremiär den 19 mars


Sky rojo


Biljakter, vapen, droger och våld, kitsch, naket och höga klackar, och glasklara Tarantino-vibbar. Álex Pina och Esther Martínez Lobato – teamet bakom både ”La casa de papel” och förra årets ”White lines” – har beskrivit sin nya spanska Netflix-serie som ”Latin pulp”, och ja... Det är nog ordet. Det, eller ”Latinsploitation”. Om Coral, Gina och Wendy; tre prostituerade som ger sig ut på en kaotisk flykt från en bordell med sin hallicks hejdukar i hälarna. Det finns ett par anledningar till att inte tycka om den här serien – men brist på raffel, fart och svart humor är inte några av dem.
Netflix. Premiär den 19 mars


High fidelity


En riktig charmbomb. ”High fidelity” är, såklart, baserad på Nick Hornbys 90-talsbok om den kärlekskrisande, popkulturbesatta skivaffärsinnehavaren Rob, som år 2000 blev film med John Cusack i huvudrollen. Boken utspelade sig i London och filmen i Chicago, men här är det New York som är skådeplatsen. Handlingen är dessutom förlagd till nutid, och Rob är numera en kvinna, gestaltad med perfektion av Zoë Kravitz. Serien lades visserligen ner i höstas efter bara en säsong – men låt er inte luras av det. Det här är en mycket lyckad cover, där nutid och nostalgi smälter samman sömlöst.
Disney+


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa


Publisert:

LÄS VIDARE

15 heta tv-serier att streama i mars

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Henrik Schyffert

Disney+

Marianne Mörck

Tv-serier