SVT:s besked om ”Morden i Midsomer”

Därför sänder kanalen inte den populära serien i sommar

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: SVT
Nick Hendrix, Annette Badland och Neil Dudgeon tar sig an många mordfall i Midsomer.

Sommartraditionen bryts.

SVT kommer inte att sända ”Morden i Midsomer” efter ”Allsång på Skansen i sommar.

”Den 21:a säsongen av den brittiska serien är helt enkelt inte färdiginspelad, och SVT kommer att sända serien när den haft premiär i Storbritannien”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Att flaggskeppet ”Allsång på Skansen” följs av nya avsnitt av den populära brittiska deckarserien ”Morden i Midsomer” har blivit tradition. Men i sommar får tv-tittarna nöja sig med en annan brittisk deckare, ”Grantchester”, vars fjärde säsong har premiär på SVT1 21.00 på tisdagskvällen.

”Morden i Midsomer” har sänds i 20 säsonger, men den 21:a började inte spelas in förrän i mars och inspelningarna är ännu inte avslutade. Därför har SVT tvingats gå ut med information om att man i år inte kommer kunna följa sommartraditionen:

”SVT sänder inte ’Morden i Midsomer’ efter ’Allsång på Skansen’ under tisdagskvällarna i sommar. Den 21:a säsongen av den brittiska serien är helt enkelt inte färdiginspelad, och SVT kommer att sända serien när den haft premiär i Storbritannien”, skriver kanalen i sin sommarpresentation.

Publicerad: