”Deep state” – Fares Fares i spännande men ooriginell spionserie

Publicerad:
Uppdaterad:
Mark Strong i ”Deep state”.
Foto: Fox.
Mark Strong i ”Deep state”.

TV

TV-RECENSION Den brittiska spionthrillern ”Deep state”, med Fares Fares i en av rollerna, bjuder på tjusiga miljöer och rask spänning. Men saknar en egen identitet.


Deep state

Fox

Del 1-2
Av Simon Maxwell och Matthew Parkhill, med bl a Mark Strong, Joe Dempsie, Karima McAdams, Lyne Renée och Fares Fares.


SPIONTHRILLER Tänk serier som "Homeland", "24" och "The night manager", lite Bond och lite Bourne, så har du ett ganska, nej väldigt, bra förhandsgrepp om "Deep state". En brittisk spionthriller som hoppar runt bland olika tjusiga miljöer och bjuder på rask spänning där alla spionerar på alla, ingen går att lita på och konspirationsdimman ligger tung – men lyckas sämre med att presentera någonting speciellt originellt.

Mark Strong har den perfekta mörka rösten – men i princip bara ett enda ansiktsuttryck – i huvudrollen som Max Easton. En före detta MI6-agent som går med på att göra det klassiska Sista Jobbet för att hämnas sin sons ("Game of thrones" Joe Dempsie) död, och hamnar i en jäkla härva i Mellanöstern, samtidigt som hans franska fru (Lyne Renée), som trodde att han var pensionerad från en bankkarriär, börjar syna hans bluff.
Fares Fares, som just nu även är aktuell i säsong två av "Westworld", gör en mindre roll som Max gamle vän Gabriel, som hjälper honom när han anländer till Beirut.
En snygg och underhållande serie som redan har blivit förnyad för en andra säsong – men tyvärr har en bismak av repris.


”Deep state” har premiär på Fox den 23 april kl 21.55.Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN