Friends-stjärnan klar för Top Gear

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Matt LeBlanc blir en av showens nya programledare

1 av 4

Matt LeBlanc, 48, mest känd som karaktären "Joey Tribbiani" i TV-serien Friends, blir ny programledare för motorprogrammet Top Gear när den nya säsongen drar i gång i BBC Two i maj.

Skådespelaren har vid flera tillfällen tidigare medverkat som gäst i programmet, och säger själv att han alltid varit ett stort fan av serien.

– Som en bilnörd och ett Top Gear-fan känner jag mig hedrad och exalterad över att få vara en del av denna ikoniska show, säger skådespelaren till BBC News.

Han är den andra nya programledaren att presenteras av BBC. Det är sedan tidigare klart att den brittiske mediaprofilen Chris Evans också kommer att leda programmet. Vem den tredje programledaren blir avslöjas snart, enligt BBC.

Originaltrion gör ny show

Förra året valde BBC att sparka dåvarande Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson.

Det var Clarksons märkliga utbrott och uttalanden som fick diskussionerna om hans avgång att börja, men det som fick bägaren att rinna över var när Clarkson hamnade i slagsmål med en av programmets producenter. Efter det fick han lämna kanalen.

I augusti förra året stod det dock klart att hela originaltrion, bestående av Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond, ska spela in en ny show för Amazons tv-tjänst Amazon Prime i stället.

Publicerad: