Tv-bondens kritik mot deltagarna: ”Äcklad”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Leonora Vilhelmsson såg förra veckans avsnitt av ”Bonde söker fru – kärlek åt alla” – och satte ner foten.

På bloggen skriver hon att hon blev ”bestört” och ”äcklad” av vissa manliga deltagares beteenden.

– Man ska behandla människor med respekt, säger hon till Nöjesbladet.

Parallellt med böndernas dejtande i tv, jagar deltagarna i ”Bonde söker fru – kärlek åt alla” lyckan på webben.

Leonora Vilhelmsson sökte kärleken i tv-rutan i förra årets säsong, men är i år tillbaka i TV4 Play-programmet. Förra veckans avsnitt har dock fått henne att se rött. Själv medverkade hon inte i grillfesten på Siggesta herrgård, men fick i efterhand höra att stämningen inte var fullt så gemytlig som förväntat. Och när hon väl såg avsnittet föll bitarna på plats. Hon skriver på sin blogg att hon blev såväl ”bestört” som ”äcklad” av hur vissa av de manliga deltagarna betedde sig.

”Jag kan inte förstå hur man kan bete sej så lumpet mot andra människor. Vuxna karlar som inte kan uppföra sej. Jag skulle vilja använda alla fula ord jag kan komma på men nä, jag är större än så”, skriver hon i inlägget.

”Jag reagerar”

För Nöjesbladet utvecklar hon sitt resonemang:

– Det är klart som fan jag reagerar. Man ska behandla människor med respekt. Jag upplevde att ingen tillrättavisade dem heller och det tycker jag är synd, säger hon.

Hon riktar sin ilska mot två av hästbonden Maries brevskrivare, som i programmet konfronterar sin dejt och kritiserar henne för att tillbringa för mycket tid med Tore. De beskriver även Marie som ”kall”. De sitter då ett par stolar bort från henne vid middagsbordet.

– Jag har aldrig gett en blomma till en kvinna. Det är inte det sätt jag ska bevisa att jag älskar henne. Det kan jag göra i sängen, säger en av dem i programmet.

– Jag kände att jag inte vill ha med de här två männen att göra, säger Marie till Nöjesbladet.

Valde att avbryta

Hon valde därför att avbryta middagen i förtid.

– De har aldrig varit otrevliga mot mig personligen, men de hade en väldigt otrevlig och negativ ton. Jag överhörde deras negativa attityd gentemot mig och hela grejen att vara där. Så jag gick därifrån. Jag ville inte sitta kring samma bord och ville gå innan det ballade ur.

1 av 3 | Foto: TV4 Play
Leonora Vilhelmsson.

Hon skickade senare hem de båda brevskrivarna, efter att ha pratat med Linda Lindorff.

Leonora skräder inte orden.

– Här satt de två meter ifrån och pratade på ett sätt jag personligen inte tycker är lämpligt. Detta är ett tv-program som familjer ska kunna titta på. Jag tycker det var jävligt lågt att bete sig så. Det blev också bra mycket mer än det som visades i programmet. Både metoo och kvinnonedtryckande saker diskuterades. Jag tycker de som har klippt programmet har gjort en fin avvägning. Man måste ändå förstå varför Marie skickar hem dem.

”Bonde söker fru – kärlek åt alla” sänds onsdagar på TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE