”Jag tränar sönder min danspartner”

Av: Karin Dofs

Publicerad:
Uppdaterad:

Emma Igelström satar allt i ”Let's dance”

1 av 4 | Foto: Emma pressar Tobias Det brukar vara tvärtom, men under denna säsong är det dansproffset som får slita för att hänga med i kändisens tempo. ”Det är Tobias som får träningsvärk”, säger Igelström.

Emma Igelström vill göra succé i ”Let’s dance”.

Ex-simmaren siktar mot toppen – och kör slut på danspartnern Tobias Wallin.

– Jag tränar sönder honom. Han insåg förra veckan att det kommer att bli hans tuffaste träningsvår någonsin i ”Let’s dance”, säger hon.

Det tog bara några timmar.

Sedan var vinnarskallen tillbaka.

Emma Igelström, 33, har i två och en halv vecka tränat intensivt inför fredags premiär i ”Let’s dance”. Tillsammans med proffsdansaren Tobias Wallin, 35, kör hon stenhårt i träningslokalen sex till åtta timmar varje dag.

Trött i kroppen

Igelström har fyra VM-guld i bagaget och säger att hon är i sitt livs bästa form. I stället är det danspartnern Tobias Wallin som klagar på att han är trött i kroppen.

– Den fysiska träningen är ingenting för mig, däremot blir jag trött i huvudet. Det är Tobias som kommer och säger att han har träningsvärk, jag frågar honom: ”är det du som har gjort det här hela ditt liv eller jag?”.

”Väldigt mycket”

Även om hon älskar att dansa så är det jobbigt att vara borta från familjen.

– Det är tufft, jag är väldigt mycket ifrån min sambo just nu. Ibland har det känts som att jag bara vill vara hemma, säger hon.

De är klara för Let's dance

Steffo Törnquist, 58, tv-personlighet. Patrik Sjöberg, 49, före detta höjdhoppare. Kenza Zouiten, 22, bloggare. Gunhild Carling, 38, jazzmusiker. Jasmime Kara, 25 år, artist. Lotta Engberg, 50 år, artist. Aris ”Phoenix” Denis-Sanchez, 41 år, gladiator. Emma Igelström, 33 år, före detta simmare. Glenn Hysén, 54 år, fotbollslegend. Simon Kachoa, 24 år, vinnare av ”Biggest loser” 2013. Benjamin Wahlgren, 16, artist.

Publicerad: