Tv-tablå, 4 jan 2019: På spåret, JVM, Hep Stars-Svenne & Titanic

◼︎ Semifinaler i Junior-vm ◼︎ ”På spåret”-finalisterna möts igen

Publicerad:
Uppdaterad:
I ”På spåret” möter förra årets finalister varandra: Josefin Johansson och Johar Bendjelloul mot Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin. Kristian Luuk programleder och Fredrik Lindström sitter inne med svaren.
I ”På spåret” möter förra årets finalister varandra: Josefin Johansson och Johar Bendjelloul mot Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin. Kristian Luuk programleder och Fredrik Lindström sitter inne med svaren.


TV

Förra årets finalister möts i ”På spåret”, semifinalerna spelas i junior-vm i hockey och en av världens bästa filmer (inte ”Titanic”) visas.

TV-tablå 4 jan 2019 – på TV idag:

  • SVT1, kl 18.30: Svenne Hedlund – en man och hans Cadillac

  • TV3, kl 20.00: Titanic (++++)

  • SVT1, kl 20.00: På spåret

  • Kanal 6, kl 21.00: Hajen (+++++)

  • Kanal 5, kl 21.00: The matrix revolutions (++)

  • SVT2, kl 22.00: JVM, semifinal: Ryssland–USA (junior-vm i hockey)

  • TV4, kl 22.10: Wallander: Indrivaren (+++)

  • TV4, kl 02.00: JVM, semifinal: Finland–Schweiz (junior-vm i hockey)

Svenne Hedlund – en man och hans Cadillac

Clas of Geijerstam, Janne Önnerud, Svenne Hedlund och Lennart Grahn.

SVT1, kl 18.30: Hep Stars slog ned som en bomb på 1960-talet och sångaren Svenne Hedlund blev en av Sveriges största stjärnor.

Hep Stars var känt för att ha vilda fans. Bandet kallades svenska mästare i håll i gång och var ständigt ute på turné åren efter genombrottet. Sångaren Svenne Hedlund var känd för sin mjuka röst och sina snälla ögon. Han charmade de unga tjejerna i publiken.

– Mina drömmar gick i uppfyllelse. Jag blev väl ingen världsstjärna men i alla fall stor i Norden. Så jag tycker att det har varit fantastiskt. Nästan obeskrivbart, säger Svenne Hedlund i dokumentären ”Svenne Hedlund – en man och hans Cadillac”.

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio i Titanic.

Titanic

TV3, kl 20.00: James Camerons mycket gripande kärlekshistoria som utspelas ombord på Titanics jungfrufärd över Atlanten 1912. Fattig ung man (Leonardo DiCaprio) möter en överklassflicka (Kate Winslet) och heta känslor uppstår. Allt ställs förstås på sin spets när båten kör in i ett isberg och sakta men säkert börjar sjunka.

Häftiga scenbyggen och effekter, bra skådespelare, bland annat Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart och Bill Paxton. Filmen vann hela elva Oscarsstatyetter och blev världens mest inkomstbringande film, ända till samma regissör gjorde ”Avatar” tolv år senare.

Kultfakta: James Cameron blev så besatt av historien att han dök ned till Titanics vrak med en miniubåt och tillbringade mer tid där, än vad passagerarna som åkte med båten gjorde. (1997)

Göta kanal 3: Kanalkungens hemlighet

TV4, kl 20.00: Tredje filmen i serien är den klart sämsta och blev också, åtminstone jämfört med de andra två, ingen större framgång på bio. Anderssons båtvarv har ekonomiska bekymmer, får maffian efter sig och så jagar alla efter en skatt någonstans i Göta kanal. Intrigen är närmast kriminellt idiotisk och det är inte mycket som är roligt heller. (2009)

Wild dogs

Robyn är med i ”Wild dogs”.

SVT2, kl 20.00: Musikindustrin är till största delar styrd av män. För att påverka och förändra detta träffas både etablerade och nya producenter regelbundet, bland andra Robyn, Jenny Wilson, Beatrice Eli och Ayesha Quraishi. Deras önskan är att göra upp med myten om den manliga producenten och visa på en bransch i förändring.

På spåret

Fredrik Lindström och Kristian Luuk leder ”På spåret”

SVT1, kl 20.00: Sista mötet i grupp 2. Precis som i finalen förra året tävlar Josefin Johansson och Johar Bendjelloul mot Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin. Augustifamiljen står för musiken tillsammans med Mikael Rickfors. Programledare: Kristian Luuk och hans ständige följeslagare Fredrik Lindström. Del 6 av 13.

Roy Scheider i Steven Spielbergs ”Hajen” (Jaws) från 1975.

Hajen

Kanal 6, kl 21.00: Steven Spielberg var bara 27 år när han gjorde detta mästerverk. Historien är nästan löjligt enkel: En stor och livsfarlig haj attackerar badgästerna på en turistort på amerikanska östkusten. En polis (Roy Scheider), en vetenskapsman (Richard Dreyfuss) och en ärrad sjöman (Robert Shaw) tar upp jakten på hajen ... (Jaws, 1975)

The matrix revolutions

Keanu Reeves och Hugo Weaving i ”The matrix revolutions” från 2003.

Kanal 5, kl 21.00: Tredje och sista filmen i Matrix-trilogin är en stor besvikelse. I stället för att fördjupa sina tankegångar om kriget mellan människorna och maskinerna, har bröderna (numera systrar) Wachowskis historier blivit allt mer banala för varje film. Actionscenerna också. Med Keanu Reeves, Laurence Fishburne och Carrie-Anne Moss. (2003)

Wallander: Indrivaren

TV4, kl 22.10: Danska Kathrine Windfeld (1966– 2015), som gjorde första Hamilton-filmen med Mikael Persbrandt, har regisserat detta avsnitt av Wallander-serien. Högt tempo, hyfsat spännande. Nina Zanjanis polis står i centrum. Detta blev sista rollen för Emil Forselius (1974– 2010), mest känd för sin roll i ”Tic tac” (1997), som han vann en Guldbagge för. (2010)

Scott & Bailey

SVT1, kl 22.20: Den hyllade tv-serien ”Scott & Bailey” är tillbaka med en femte säsong. Poliserna Rachel Bailey och Janet Scott är varandras raka motsatser men har ändå blivit goda vänner. Rachel Bailey är högljudd och gillar att argumentera medan Janet Scott är mer diplomatisk. Båda arbetar för Manchester Metropolitan-polisens mordutredningsteam.

När säsongen startar tar Rachel Bailey ett kliv upp i karriären och får rollen som kommissarie i ett fall som blir allt obehagligare. Det handlar om ett sadistiskt spel som inkluderar mord som pågår på nätet och snart börjar Rachel Bailey frukta för sin egen säkerhet. Janet Scott inser hur mycket hon saknat Rachel Bailey som kollega och vän. I rollerna ses Lesley Sharp och Suranne Jones.

Foto: TT
Schweiz slog ut Sverige ur junior-vm i hockey med 2–0. I dag möter de Finland i semifinalen.

JVM – Junior-vm i hockey: Ryssland–USA

SVT2, kl 22.00: Semifinal 1

JVM – Junior-vm i hockey: Finland–Schweiz

TV4, kl 02.00: Semifinal 2


Se alla kanalers tv-tablå på TV.nu


Publicerad:

LÄS VIDARE