Polisen grep Anna Anka

Av: Ylva Niklasson, Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsstjärnan till sjukhus efter parets storbråk

Foto: Anna och Paul Ankas våldsamma gräl hemma i lyxvillan slutade med att polisen kom och grep Anna. Hon hade innan dess skadat sin man så illa att han fick föras till sjukhus för läkarvård. Foto: BJÖRN LINDAHL

I tv förkunnar Anna och Paul Anka sin kärlek i ”Svenska Hollywoodfruar”.

Men för mindre än ett år sedan urartade ett av deras gräl så att Paul fick uppsöka sjukhus och Anna greps av polis.

– Det var så löjligt, säger Anna Anka till Nöjesbladet i natt.

I går var det premiär för ”Svenska Hollywoodfruar” i TV3. Anna Anka, Maria Montazamy och Agnes-Nicole Winter visar upp sina flådiga Hollywoodvillor och berättar om sina liv i lyx och flärd.

Träffades i huvudet

Anna är gift med världsartisten och låtskrivaren Paul Anka. I söndagens Aftonbladet berättade hon hur de fann varandra på en kändisfest, trots att båda redan hade förhållanden.

– Det blixtrade till ändå. Paul kunde inte hålla händerna borta från det svenska smörgåsbordet, haha. Paul är en fantastisk älskare, en bra pappa och en generös människa, säger Anna.

Men det går inte alltid så fridfullt till i Ankas hem. Vid lucia förra året urartade ett gräl mellan makarna. Det slutade med att Paul fick uppsöka sjukhus efter att Anna slängt en isbit i huvudet på honom.

Bråket handlade om att parets gemensamma son Ethan inte ville gå och lägga sig. Anna blev arg när Paul la sig i bråket. Det var när Paul i ilska hade slängt en ishink i golvet som Anna svarade med att plocka upp en isbit och kasta mot sin make.

– Jag ville bara att han skulle sluta gräla. Jag är inget bra på sådant, säger hon.

Men hon fick till ett hårt kast och träffade Paul rätt i huvudet. Hon säger att det inte var meningen, men att Paul duckade och biten därför träffade illa.

Försvann från hemmet

Enligt polisutredning var skadorna så allvarliga att han tvingades söka läkarvård och sy.

– Hon kan bli kastare för ett basebollag, sa Paul skämtsamt när Aftonbladet träffade honom i samband med händelsen.

Men då var det inte kul. Anna var rasande efter det inträffade och stack hemifrån. När Paul kom hem från sjukhuset på morgonkvisten var hon fortfarande borta.

Paul kontaktade polisen eftersom han blev orolig, men när de anlände och såg hans skador valde de att gripa Anna och tvinga med henne till polisstationen.

Några dagar senare beslutade åklagaren att inte väcka åtal.

Enligt Anna Anka är händelsen överdriven.

– Slog jag honom blodig? Det var så uppförstorat, vi har verkligen inga problem i äktenskapet, säger Anna till Nöjesbladet i natt.

Publicerad: