”Jag googlar inte mig själv”

Av: Ann Edliden

Publicerad:

TV

Josephine Bornebusch om negativ kritik: ”Alla kan inte tycka om en”

1 av 5

Josephine Bornebusch är en av Sveriges hårdast arbetande skådespelare.

Två månader efter att sonen Henry föddes började inspelningarna av nya säsongen av ”Welcome to Sweden”.

– Jag har inte varit mammaledig så mycket som jag kanske skulle vilja, säger hon.

Josephine Bornebusch, 33, har blivit mamma, släppt en ungdomsbok och spelar huvudrollen i två av TV4:s största komediserier. Under inspelningarna av ”Welcome to Sweden” ammade hon i pauserna.

– Jag har resonerat som så att så länge som han är ganska liten så funkar det. Nu har han börjat fatta att jag går till jobbet men som tur är så har vi mycket folk runt omkring oss som kan vara med honom. I början var jag tvungen att få hit honom på lunchen så man kunde ”tömma ur”. Mitt jobb är ju ganska konstigt, det är mycket väntan så man har ändå tid att sitta ner och gosa lite, säger hon.

”Trivs bra hemma”

”Welcome to Sweden” har visats i amerikansk tv, men om Josephine Bornebusch har fått några erbjudanden om att filma i Hollywood så håller hon det hemligt än så länge.

– Det beror ju helt på vad det är för jobb. Men det är klart, får man ett roligt erbjudande så vore det jättehäftigt. Men det är ingenting jag sitter och hoppas på. Jag trivs ganska bra med det jag gör här hemma.

”Kan sluta illa”

Med tanke på att Josephine Bornebusch har synts i tv sedan sent 90-tal så har hon stött på ovanligt lite negativ kritik. Men hon undviker att läsa recensioner och åsikter på nätet.

– Jag googlar inte mig själv och det är kanske bra att man inte gör det. Alla kan inte tycka om en och det är klart att det är ju tråkigt, men sånt är livet. Jag tror inte att man ska grotta ner sig i det för då tror jag att det kan sluta illa, säger hon.

Josephine om kända kollegor

– Den jag har blivit mest starstruck av under inspelningarna av ”Wel­come to Sweden” är faktiskt Claes Månsson. Han är så snäll och jag blev helt ”hur var det när ni spelade in Lorry?”. Min mamma jobbade faktiskt med inspelningen av Yrrol.

– Sedan blev jag även lite star­struck av Patrick Duffy, men det är ju för att man har tittat så mycket på ”Dallas”. Man känner ”gud, finns han på riktigt?” och då jobbar jag ändå med det här. Alla som har varit med det här året har varit fantastiskt coola. Neve Campbell gillade jag verkligen. Supertrevlig utan några höga krav, duktig och rolig.

Publicerad: