Advokaten: Han erkänner dråp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-20

Advokaten: 50-åringen har ändrat inställning

NEKAR 50-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordet på Carolin, 29.

GÄLLIVARE. Nu har den mordmisstänkte 50-åringen erkänt att han har dödat Carolin Stenvall, 29. För sin advokat Leif Gustafsson har han berättat om hur han tog hennes liv.

– Han har ändrat inställning och erkänner dråp, säger Leif Gustafsson när Aftonbladet träffar honom i morse.

Carolin Stenvall.

Den misstänkte mannen har mått väldigt dåligt i cellen på polishuset i Gällivare. I går valde han att berätta för sin advokat om vad han gjorde med Carolin Stenvall.

– Han mår väldigt dåligt och har svårt att redogöra för vad som har hänt, säger mannens advokat Leif Gustafsson.

Ska berätta

Tidigt i morse kom han till polishuset i Gällivare. Klockan nio skall den misstänkta mannen förhöras. Nu förväntas han berätta för polisen om hur han dödade Carolin Stenvall. Enligt advokaten ska mannen som tidigare nekat till brott, också berätta var han gömt hennes kropp.

– Han har ändrat inställning och erkänner dråp, säger Leif Gustafsson till Aftonbladet.

Hittade blodig matta

Den 50-årige trebarnspappan från Gällivare blev misstänkt efter att några fiskare hittade en blodig bilmatta från en Audi A6. Polisen lyckades efter ett intensivt spaningsarbete komma mannen på spåren.

I torsdagskväll hämtades han till förhör hemma i villan. Samtidigt togs hans gröna Audi A6 i beslag för teknisk undersökning. På flera ställen i bilen hittades människoblod som efter en analys visade sig komma från Carolin. Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord på Carolin och senare i dag kommer häktningsförhandlingar att hållas.

Sjukskrev sig

Mannen har mått väldigt dåligt tiden efter Carolins försvinnande och har han klagat på magont.

Han sjukskrev sig helt från jobbet. Enligt uppgifter till tidningen NSD ska mannen under gårdagskvällen ha försökt skada sig själv i cellen med ett rakblad. En ambulans kom till häktet för att vårda mannen som inte ska vara allvarligt skadad.