”Hon kan ju vara i livet”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-05

Sista spåret efter Carolin har raderats

söker fortfarande 12 september hittades Carolin Stenvalls bil övergiven vid Stenbron. Polisen satte in stora resurser för att söka av området, men de fann inga spår efter Carolin. Hennes storasyster vill inte spekulera i vad som hänt. ” Någon vet ju vad som hänt henne – om hon lever eller om hon är död. Den som vet måste berätta. Vi måste få svar på våra frågor.”

Carolin Stenvall köpte en smörgås på macken – och ett stenkast därifrån sågs den eftersökta liftaren.

Men sista spåret är raderat.

Bensinstationens övervakningsfilmer finns inte kvar.

Carolin Stenvall stannade vid en bensinstation för att handla, där sågs också den efterlyste liftaren. Men övervakningsbilderna är raderade.

Carolin och hennes tre år äldre syster Annika står varandra nära. De pratade ofta i telefon och sågs så ofta de kunde. Det var innan 12 september.

Det finns fortfarande inga spår efter Carolin Stenvall, 29. Och systern är säker på att hon inte försvunnit frivilligt.

Annika har svårt att sätta ord på sina känslor. Saknaden finns, naturligtvis.

– Men sorg? Nej, jag kan inte sörja Carolin. Hon kan ju vara i livet.

Det sista spåret är bensinstationen i Töre där Carolin stannade och köpte en smörgås.

Återskapas

Drygt två veckor efter försvinnandet besökte polisen macken för första gången. Det var förra helgen och då ville polisen få ut övervakningsfilmerna – men de fanns inte kvar.

– De raderas efter tre dagar. Förut sparades de längre, men hårddisken höll på att krascha hela tiden så därför kortade vi ner tiden som filmerna sparades, säger delägaren Robert Lundbäck.

– Men polisen kanske har möjlighet att återskapa eller få tag i filmerna på annat sätt, via de som har hand om själva övervakningssystemet.

Roger Lundbäck stod i kassan dagen då Carolin försvann – och sålde smörgåsen till henne.

– Jag har verkligen försökt, men jag minns henne inte. Något utmärkande drag eller en speciell dialekt hade hjälpt till, men det här handlar ju om en helt vanlig tjej från Piteå.

Overkligt

Den efterlyste liftaren, som setts ett stenkast från macken, har Robert Lundbäck heller inget minne av.

Polisens utredare fick däremot med sig kontrollkvitton från macken. Förundersökningsledaren Kjell Åke Andersson vill varken kommentera beslagen eller det faktum att macken besöktes först två veckor efter försvinnandet:

– Jag kan inte säga något om det där.

Carolins storasyster beskriver de senaste veckorna som ”overkliga”.

– Varje vaken stund tänker jag på Carolin. Men man måste försöka ta sig igenom vardagen. Mat måste lagas, saker måste fungera. Men det är svårt.

Slår bort bilderna

Vad som har hänt Carolin vill systern inte spekulera i. Hon måste anstränga sig för att slå bort de bilder hon skapar. De är för hemska att tänka på.

– Och någon vet ju vad som hänt henne – om hon lever eller om hon är död. Den som vet måste berätta. Vi måste få svar på våra frågor.

Följ ämnen i artikeln