”Vänstern ylar och kacklar”

Publicerad 2013-09-26

Göran Hägglund slår mot oppositionen

Valet närmar sig, och det vet Göran Hägglund. Oppositionen avvisas som ett mindre zoo när han talar för de egna på rikstinget i Karlstad.

- Vänstern ylar, kacklar och fäller krokodiltårar om vartannat, säger han.

När Göran Hägglund öppnande rikstinget i Karlstad fokuserade han självfallet på det som det egna partiet och allianskompisarna åtstadkommit under mandatperioden. Men inte minst tog han tillfället i akt att kritisera sina motståndare. Efter applåder om att man tillsammans i regeringen sänkt skattetrycket ned fyra procent och att skatteintäkterna ökat med elva procent kom i samma andetag en känga mot vänstern. Den som enligt Göran Hägglund i bästa fall missförstått hur ekonomi fungerar och i värsta fall är en stor politisk bluff.

– Och det är förstås vad det är frågan om, fortsätter han.

Som ett zoo

Sjukvårdsdebatten liknar han med att kliva in på ett zoo.

– Vänstern ylar, kacklar och fäller krokodiltårar om vartannat. Och det kommer inte att lugna ned sig före valet, tvärtom.

Sin egen politik beskriver Göran Hägglund annorlunda.

– Vi kan med gott samvete se väljarna i ögonen och beskriva hur den svenska sjukvården har förbättrats under vår tid i regeringsställning. Sjukvården är i dag bättre än någonsin tidigare.

Samtidigt nämner han att ett förstatligande av sjukvården inte är en främmande tanke.

River av skrattsalvor

Även sysselsättningen berättade Göran Hägglund om med stolthet.

– Över 200 000 personer har gått från utanförskap till sysselsättning sedan 2006.

De största skrattsalvorna river Göran Hägglund ned då han liknar oppositionen vid ett bageri där det mesta går åt skogen. Stefan Löfven är en nybakad partiledare, Jonas Sjöstedt föreslår kaka på kaka.

Språkrören är mest intresserade av gammal surdeg, och Jimmie Åkesson är misstänksam när någon vill baka brownies. Motståndarna som lurar om hörnet är med andra ord ett omöjligt recept på framgång. 

– Mina vänner, av detta blir det bara pannkaka, avslutar Hägglund.