Malin byggde ett slott till sin lillprins

Uppdaterad 2016-09-21 | Publicerad 2016-09-20

I början av september fyllde Malin Lundströms son Milian två år.

Då ville hon överraska honom rejält – och byggde ett slott till honom.

Milian, 2, bor tillsammans med sin mamma Malin Lundström i Halmstad. Den 3 september skulle han fylla två år och det var då Malin fick idén om att överraska honom – ordentligt.

– Jag tänkte på vad jag skulle ha uppskattat om jag var lika liten som min son och kom fram till att det nog skulle varit en häftig säng. Och då kom jag på att jag skulle bygga om en gammal loftsäng jag köpt till ett slott, säger Malin.

Med knappt en vecka kvar till kalaset fick hon sätta igång att bygga. Det blev många långa nätter.

– Varje kväll efter jag hade jobbat, lagat mat och sedan nattat honom vid 19-tiden byggde jag. Jag höll på till midnatt ungefär och han fick inte gå in i rummet på hela veckan. Han hade ingen aning om vad jag gjorde.

”Aldrig hållit i en såg innan”

På nedervåningen ordnade hon ett krypin med Milians säng och ett litet kök. På övervåningen blev det en lekhörna. När slottet väl stod klart var även Malin förvånad över hur bra det blev.

– Jag har aldrig hållit i en såg innan eller snickrat något alls. Så det här är första gången jag gör något sådant – men det gick verkligen över förväntan. Det svåraste var att få till alla detaljer med sticksågen och få väggarna raka, men det gick!

Så på födelsedagsmorgonen var det äntligen Milians tur att få se slottet. När han öppnade dörren så utbrast han ”Slott! Slott!!”

– Jag tror han gillar det. Han sa direkt att han ville sova där och på kvällarna nu säger han bara ”godnatt” och går och lägger sig, sedan ser man honom inte mer.

Fått 14 000 gillamarkeringar

Malin lade även ut en bild på slottet i en grupp på Facebook och lade sedan bort mobilen. Åtta minuter senare tittade hon på den – och då hade över 1100 personer gillamarkerat bilden.

– Det var så mycket postitiva kommentarer! Jag tror att det var först då som jag förstod att jag hade gjort något häftigt. Nu är det nästan 14 000 som har gillat bilden och många har hört av sig och vill göra något liknande.

Har du fått blodad tand för att bygga nu?

– Absolut! Det här har triggat igång någon slags inspiration och nu har jag en massa projekt planerade.