”Våldtagen av åtta på festen”

Publicerad 2011-12-06

Fem anhållna för överfallet på tvåbarnsmamman

Här grips en av männen Åtta står åtalade, misstänkta för gruppvåldtäkt på en 29-årig tvåbarnsmamma.

Jonköping/Stockholm. Festen slutade i tragedi – den 29-åriga kvinnan trycktes ner i en säng och våldtogs, misstänker polisen.

Uppemot elva män ska ha förgripit sig på henne.

Fem är nu begärda häktade. Ytterligare en är anhållen.

Det brutala sexövergreppet på en 29-årig kvinna ska ha skett i småländska Höglandet i fredags, uppger en poliskälla för Aftonbladet.

Under lördagen greps flera personer. Fem av dem anhölls för grov gruppvåldtäkt och har i dag begärts häktade. Under eftermiddagen kommer förhandlingarna att hållas i Eksjö tingsrätt.

– Det är ett grovt brott, mer kan jag inte säga med tanke på var vi befinner oss i utredningsläget, säger åklagare Klas Lorefors.

I förmiddags anhölls ytterligare en person misstänkt för brottet.

Turades om att våldta

Enligt poliskällan åkte den 29-åriga tvåbarnsmamman efter jobbet till en förfest i Migrationsverkets lokaler tillsammans med sin pojkvän. Av oklar anledning ska flera män där ha överfallit henne.

Kvinnan uppges ha varit helt maktlös när minst tre män ska ha tryckt ner henne och hållit fast henne med våld.

– Minst åtta ska ha turats om att våldta henne, säger källan.

Pojkvännen ska tillfälligt ha lämnat platsen när övergreppet skedde.

Sekretess på ärendet

Grannar och boende i området är bestörta.

– Vi såg när flera av dem greps på lördagen. Och vi såg när tjejen kom stapplande ut och fördes bort av ambulansen, säger ett ögonvittne.

De anhållna är alla i 20- årsåldern, förutom en som är 33 år.

– Jag kan inte svara på hur min klient ställer sig till anklagelserna för det råder fullständig sekretess i ärendet, säger Elisabeth Nygren som företräder en av de misstänkta.

”Extremt ovanligt”

Enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet är ungefär var tionde våldtäkt en gruppvåldtäkt, oftast är det då två förövare.

– Att det är så här många misstänkta gärningsmän vid ett och samma tillfälle är extremt ovanligt, säger forskaren Martin Grann, expert på sexuellt avvikande gärningsmän.

Han tillägger:

– Ofta är alkohol och droger inblandat som försätter kvinnan i vanmakt.