Klädde ut sig till sin döda mamma

Publicerad 2012-04-25

Lurade till sig döda mors pension – iklädd hennes favoritklänning

I röd klänning, peruk och nagellack ska mannen ha lurat till sig sin avlidna mammas pengar.

Nu ska filmer från övervakningskameror bevisa mannens bedrägeri.

Thomas Prusik-Parkins mamma, Irene Prusik, dog år 2003. Polisen misstänker att Thomas Prusik-Parkin en dag i månaden ska ha klätt ut sig till sin avlidna mamma.

Mammas favoritklänning

Han ska ha tagit på sig döda mamma Irenes röda favoritklänning, peruk, solglasögon, scarf och nagellack. Sedan ska han ha gått för att kvittera ut hennes pension och hyresbidrag. Tillsammans med en person som har presenterat sig som en kusin till "Irene" har han lyckats lura till sig pengarna. Polisen misstänker att detta ska ha pågått i sammanlagt sex år efter Irenes död.

Ändrade personnummer

Thomas ska på något sätt ha lyckats ändra sin mammas personnummer till ett påhittat nummer så att det inte framgick att hon var avliden.

Nu ska övervakningskamerorna bevisa att att Thomas Prusik-Parkin klädde ut sig till sin döda mamma Irene och hämtade ut pensionen.

Pengarna han samlade till att betala hyran för den 2,2 miljoners lägenheten som Irene lämnade kvar till sin son när hon dog.

Fascinerad av filmen "Psycho"

Fallet avhandlas just nu i en domstol i New York.

Thomas Prusik-Parkin har sagt till New York Post att han är djupt fascinerad av karaktären Bates i filmen ”Psycho” av Alfred Hitchcock. I filmen klär Bates ut sig till sin avlidna mor och begår mord.

– Det finns absolut inga bevis för att han var klädd som sin mor. Åklagaren har inga bevis, säger Prusik-Parkins försvarsadvokat Morris Shamuil, till New York Post.

Thomas Prusik-Parkin är misstänkt för bland annat bedrägeri och riskerar att dömas till fängelse i 25 år.