Planerad brosprängning skrämde livet ur boende

Publicerad:

NYHETER

En kraftig smäll dånade över södra Stockholm under lördagsnatten.

Det höga bullret fick många boende i området att bli oroliga – men sprängningen var helt planerad.

Under natten till söndagen utfördes en planerad sprängning av motorvägsbron över E4 vid trafikplats Lindvreten i södra Stockholm.

Sprängningen som gav ifrån sig en häftig smäll dånade över området vid Vårby allé, Skärholmsvägen och Kungens kurvaleden.

Sprängningen av bron var planerad, men många boende i närheten hade inte nåtts av informationen.
Foto: Tommy Jacobsson/Läsarbild
Sprängningen av bron var planerad, men många boende i närheten hade inte nåtts av informationen.

I en video som frilansfotografen Tommy Jacobsson, 37, filmade från platsen kan man höra smällen och se hur bron plötsligt går upp i ett massivt rökmoln.

Boenden blev oroliga

Under natten tog Aftonbladet och SOS alarm emot flera samtal från oroliga boende i området som undrade var ljudet kom ifrån. Men smällen som hördes kom alltså från ett planerat arbete i Trafikverkets regi.

– Information hade gått ut tidigt om avstängningar runt platsen. Vi samarbetade med Trafikverket och gick ut i 112-appen klockan 23.54 och meddelade om den planerade sprängningen, säger Terje Almgren, presstalesperson vid SOS Alarm.

Rivningen av bron har med bygget av Förbifart Stockholm att göra. Motorvägsbron som nu är bortsprängd ska ersättas av en ny större cirkulationsplats med nya av- och påfarter.

– Vi bygger om för att förbättra trafikflödet i trafikplatsen när E4 Förbifart Stockholm är färdigbyggt, skriver Trafikverket på deras hemsida.

Från och med nu kommer det inte att gå att köra mellan Vårby och Kungens kurva under byggtiden som beräknas pågå fram till 2023. De som berörs av trafikstörningen hänvisas nu till trafikplats Lindvreten Norra.

Publicerad: