Boende i Sandviken: ”Våldet smyger sig på”

Publicerad 2023-09-22

Oron kryper sig på bland boende i Sandviken efter torsdagens dubbelmord på en restaurang mitt i centrum.

– Jätteotäckt. Det är ett ställe där vi har ätit med barnen och barnbarnen, säger Sandvikenbon Carina Lundgren.

Ett stort medieuppbåd hade på fredagen samlats utanför restaurangen där skjutningen inträffade. Polisens avspärrningar var vid lunchtid kvar och många förbipasserande stannar upp.

– Jag bor 200 meter härifrån, men jag och sambon var borta igår kväll, så jag visste inget förrän jag åkte förbi här nu. Det värsta är att det är pubgäster som inte har någonting med det här att göra som blir mördade. Det är så fruktansvärt, säger Bengt Carlsson.

– Det är så läskigt, men det är ingen nyhet för oss som bor här eftersom det händer så mycket hela tiden, säger en tonårstjej som går förbi.

Sandvikenbon Bengt Carlsson är bedrövad över polisens uppgift att oskyldiga restaurangbesökare träffats och dödats i torsdagens skjutning.

”Smyger sig på”

Flera av dem TT talar med konstaterar att det skett flera våldsdåd i Sandviken det senaste året. Förra hösten sköts en 16-åring ihjäl och i somras skottskadades en jämnårig pojke.

– Det här är otäckt. Våldet smyger sig på och man kan ju vara på fel plats vid fel tillfälle, säger Ralf Thorburn, som konstaterar att restaurangen inte är känt för ”busliv”.

”Det här är otäckt”, säger Ralf Thorburn efter nattens skjutning.

Jesper Arvidsson bor intill platsen och säger att han känt sig mer otrygg sedan det började skjutas i området.

– Jag har bott här i hela mitt liv och tidigare har det kanske varit något bråk eller så, men det sker var som helst. Nu har det varit flera skjutningar. När den första skedde så fick man en skräck inombords. Nu inser man att det kan hända vem som helst.

Jesper Arvidsson bor ett stenkast från puben i centrala Sandviken där två personer dödades och två skottskadades på torsdagskvällen.

Tog med barnbarnen

Carina och Janne Lundgren konstaterar att de flera gånger tagit med både barn och barnbarn till restaurangen där skjutningen skedde.

– Man tänker att skjuter gör de i Stockholm, men inte här, säger Carina Lundgren.

Personalen på en närliggande restaurang vill inte kommentera det inträffade.

– Vad ska man säga? Det händer överallt nu, säger en av dem med en axelryckning.

Två personer, en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern, dödades i skjutningen. Två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades.

Följ ämnen i artikeln