4-åriga dotterns Iphone exploderade

Publicerad 2013-04-14

"Kunde ha gått riktigt illa"

Mikael Lindmark, 38, låg och sov när han vaknade av en kraftig smäll.

Morgonen därpå upptäckte han att 4-åriga dotterns Iphone hade exploderat.

– Tänk vad som hade kunnat hända om min dotter hade haft den i handen, säger han.

Det var mitt på natten och hela familjen hade gått och lagt sig.

Då hördes en kraftig smäll.

Iphonen exploderade

– Det small till som helskotta. Jag vaknade och trodde det var varmvattenberedaren som hade smällt. Jag gick upp och kollade om något var förstört, men hittade ingenting, säger Mikael Lindmark.

Mikael Lindmark gick och lade sig igen. När han kontrollerade hemmet morgonen därpå upptäckte han att det var den 4-åriga dotterns Iphone som hade exploderat.

Telefonen hade sprängts inifrån och var helt demolerad. Mikaels dotter hade fått telefonen när han själv köpte en ny Iphone. Hon brukade använda mobiltelefonen för att ta bilder och spela mobilspel på den.

– Tänk vad som hade kunnat hända om min dotter hade haft den i handen. Eller om jag haft den vid örat, säger Mikael Lindmark.

Apple: normalt att Iphone sprängs

När Mikael Lindmark ringde Apples kundsupport sa de att det är vanligt förekommande att telefoner som är över två år gamla spricker inifrån. När batteriet blir gammalt kan det svälla upp, vilket gör att telefonen spricker eller sprängs.

– Det kunde ha gått riktigt illa. En telefon ska kunna vara 2,5 år gammal utan att den sprängs.

Apple gav Mikael Lindmark 1000 kronor i kompensation.

– Jag tycker det var lite klent. Om man ska ge så lite tycker jag att Apple kan gå ut med information att telefonerna helt plötsligt kan explodera inifrån.

Aftonbladet har sökt Apple för en kommentar.