Brolin stämd på underhåll

Publicerad 2012-05-03

Exflickvän vill ha 162 750 kr

Före detta landslagsstjärnan Tomas Brolin krävs på större underhållsbidrag. Exflickvännen kräver också att få det utökade underhållsbidraget retroaktivt – sammanlagt 162 750 kronor.

Tomas Brolin, 42, stäms av sin ­tidigare flickvän.

Kvinnan kräver att den före ­detta landslagsstjärnan betalar mer i underhåll till deras gemensamma barn.

Brolin i fotbolls-VM 1994.

Fotbollslegendaren Tomas Brolin och kvinnan var ett par under ett antal år. Det gemensamma barnet, som i dag är i förskoleåldern, bor hos sin mamma sedan paret gick skilda vägar i maj 2010.

Nu drar ex-sambon den forna landslagsstjärnan inför rätta. Striden gäller hur mycket han ska  betala i underhåll till sitt barn.

Krav på retroaktiv betalning

Sedan i mars förra året betalar Tomas Brolin 1 273 kronor i månaden i underhållsbidrag, vilket är minimibeloppet för att inte Försäkringskassan ska gå in och skjuta till pengar till den förälder som barnet bor hos.

Kvinnan vill nu att Brolin i stället ska betala 5 000 kronor i månaden. I sin stämningsansökan skriver hon att den summan bör betalas varje månad tills barnet fyller 18 år, eller avslutar sina studier på gymnasiet.

Hon yrkar också på att Tomas Brolin betalar det utökade underhållsbidraget retroaktivt, sammanlagt 162 750 kronor.

Stämningsansökan lämnades in till Stockholms tingsrätt i måndags.

– Jag känner till ärendet. Men i nuläget har jag ingen kommentar. Vi har ännu inte tagit del av stämningsansökan från tingsrätten, ­säger advokat Sven Lejon som ­företräder Tomas Brolin.

Arbetar inte heltid

Exflickvännen hävdar att Tomas Brolin har god ekonomi och full förmåga att betala ett så kallat standardtillägg utöver beloppet på 1 273 kronor som han betalar i nuläget.

Eftersom hon måste sköta barnet under arbetstid kan hon inte arbeta heltid.

– Vi vill inte kommentera någonting just nu, säger hennes advokat Christina Bergenstein.

Aftonbladet har upprepade gånger sökt Tomas Brolin, utan resultat.

Det här är Tomas Brolin

Tomas Brolin, 42, är mest känd för sin fotbollskarriär. 1990 blev han proffs i italienska laget Parma AC och 1994 var han en av de bärande spelarna i det svenska landslag som tog hem bronset i fotbolls-VM i USA.

Brolin har spelat 47 landskamper och fått Guldbollen två gånger, 1990 och 1994.

1999 bildade han popgruppen Friends In Need tillsammans med Dr Alban, Björn Borg och Mattias Frisk. Samma år släppte de singeln ”Alla vi”.

Tidigare har Brolin drivit restaurangen Undici på Östermalm i Stockholm.

Han spelar också poker på professionell nivå.