Boka drömsemestern – spara 1000-lappar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-26

Så gör du för att få en så billig semester som möjligt

Undvik lockpriser på billiga flygbiljetter.

Och boka i tid.

Här är tipsen för att göra drömsemestern – så billig som möjligt.

Almaza Bay, Egypten Södra Medelhavet lockar allt mer. Tunisien växer, Libyen bubblar och norra Egypten är i full färd med att skriva in sig på turistkartan. Almaza Bay med sina kritvita stränder och turkosfärgade vatten är en oas där tre redan all inclusive-hotell ska bli fem när allt är klappat och klart. Fritidsresor betecknar Almaza Bay som sin stora charternyhet i sommar. Missa inte: Stannar man längre än en vecka finns fina möjligheter till spännande utflykter i närområdet. Som det världsberömda biblioteket i pulserande storstaden Alexandria. Eller varför inte spendera en natt i Siwaoasen, med jeeptur i öknen och tillhörande bad?

Att boka resor på nätet är både billigt och enkelt. På nätet kan du själv jämföra priser och få ihop till en billig helhet.

– Det är viktigt att lägga ner lite tid och göra en bra analys innan man bokar. Jämföra hur mycket det kostar med charter respektive att boka flyg och hotell själv separat och paketera ihop själv. Man kan också jämföra flygstolar hos charterbolag med vanliga flygstolar. Ibland är det bästa alternativet att köpa en enkel flygresa med ett bolag och åka med ett annat hem. Sedan är det också viktigt att vara ute i god tid, reseexperten Amelie Enström på destination.se.

Hon varnar för att för snabbt boka den flygbiljett som ser billigast ut: Det kan vara så att alla avgifter inte är medräknade i det pris som anges.

– Lågprisflygbolagen flyger oftast från och till små flygplatser, då tillkommer kostnaden för att ta sig till och från flygplatsen.

Undvik skollov

Amelie Enström tipsar också om att man kan spara tusentals kronor genom att undvika de tider då det är skollov och allra flest vill resa. Sommarloven brukar starta kring 10 juni, så precis innan kan man göra bra klipp med både billiga charterresor och hotellnätter.

– I allmänhet är resorna nog lite dyrare i år i och med den kris som har varit, dessutom är det ett mindre utbud av resor och flyg. Så det gäller att vara ute i riktigt god tid för att verkligen få den resa man vill ha i år.

Vilka är de bästa fyndresorna just nu inför semestern?

– Vill man vara säker på att få sol på försommaren är Turkiet och Egypten säkra kort. De är också bra just nu, eftersom det är bra att resa till länder som inte har euro. Euroländerna är ganska dyra just nu. För att vara säker på att få en fyndresa och att inget ska tillkomma i priset tycker jag att ett av de bästa alternativen är en all inklusive till Turkiet.

Hur ska jag undvika att bli lurad när jag bokar min resa på nätet?

– Var noga så att alla avgifter syns, så det inte tillkommer extraavgifter som blir en chock. Ute i god tid. Dragit ner på utbudet i och med lågkonjunkturen lite mer god tid i år för att verkligen vara garanterad den resa man vill ha.

Billiga shoppingresmål

Storbritannien med London, Skottland och Irland. Pundet är rekordlågt just nu.

Jämför alla resor med en enda
sökning

Lina Thorén, Minimedia

Följ ämnen i artikeln