Systrar återförenades efter 30 år

Publicerad 2016-02-26

Jacqueline Vasquez Sanchez (till vänster) kramar om sin syster Lorena Sanchez (till höger) innan en presskonferens i Bogota, Colombia, på torsdagen den 25 februari.

Systrarna Lorena Sanchez och Jaqueline Vasquez Sanshez trodde att de förlorade varandra för 30 år sedan, när staden Armero i Colombia och närliggande byar begravdes i ett vulkanutbrott.

Nu har de genom en video som lades upp på Facebook hittat varandra igen.

Det var ett mycket känslosamt möte när systrarna Lorena och Jaqueline träffades igen för första gången på 30 år. De har i alla år trott att den andra varit död efter att deras by som låg nära vulkanen Nevado del Ruiz översvämmades helt av lera, lava och stenar i samband med ett utbrott 1985.

20 000 döda

– Det är vackert och sorgligt eftersom det har gått 30 år sedan tragedin och först nu har jag fått reda på vad som har hänt min syster, säger Lorena Sanchez.

Mer än 20 000 människor dog i tragedin och många hittades aldrig.

De båda systrarna kom ifrån varandra i samband med vulkanutbrottet, när de var tre respektive nio år gamla. Myndigheterna trodde att de hade förlorat sina familjer och de adopterades bort på olika håll.

Dna-test

Deras vägar korsades igen efter att Lorena sett en video som hennes lillasyster lagt ut på Facebook, via en stiftelse som hjälper överlevande att söka efter försvunna familjemedlemmar. Ett dna-test gjordes som visar att de båda kvinnorna är systrar.

Kvinnorna har nu gått ut och efterlyst sina föräldrar, men än så länge har de inte fått någon kontakt.

TT-Reuters

Följ ämnen i artikeln