SD-toppen i ny skattehärva

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
David Perez, SD-ordförande Uppsala.
Foto: Add Light Fotograf Göran Ekeber
David Perez, SD-ordförande Uppsala.

SD-ordföranden David Perez krävs personligen på drygt sex miljoner kronor av Skatteverket med anledning av dokument i den så kallade Panamaläckan.

Nu kräver Skatteverket ytterligare hundratusentals kronor av ett företag där David Perez ska ha varit delägare, och som ska ha använts för att föra över miljonbeloppen till Sverige.

Det Panama-registrerade värdepappersbolaget Damida S.A krävs nu på drygt 900 000 kronor i både skatt och skattetillägg. Enligt Skatteverket, som ska ha hämtat in dokument från en bank i Luxemburg, drevs bolaget av David Perez tillsammans med två av SD-ordförandens närstående.

Ska ha använts för att flytta miljonerna till Sverige

Enligt Skatteverkets beslut har verksamheten i praktiken drivits från Sverige, trots att inga intäkter har redovisats. Skatteverkets granskning gäller beskattningsåren 2013 och 2014, och trots uppmaningar har inga deklarationer eller räkenskapshandlingar inkommit.

Damida S.A är ett av de bolag som David Perez ska ha dolt miljonöverföringar från, enligt Skatteverkets tidigare beslut mot honom.

Nekar till att ha varit delägare

Myndigheten är helt fel ute, menar närstående i det nu aktuella överklagandet som skickats in till Förvaltningsrätten. Enligt ägarna ska bolaget ha drivits från Spanien, och med andra ägare än vad Skatteverket hävdar i sitt beslut.

Publicerad:

LÄS VIDARE