Vägrar gå till skolan – kräver en ny lärare

Publicerad 2011-08-24

För tredje dagen i rad ekar klassrummet tomt.

Föräldrarna till mellanstadieklassen vägrar låta sina barn gå till skolan.

Deras krav: en ny lärare.

TOMMA BÄNKAR När skolan började i måndags dök bara tre elever upp. 14 strejkade.

Skolstrejken på en skola i Uddevalla kommun är inne på tredje dagen. Och läget är låst. Föräldrarna kräver att rektorn ser till att deras barn får en ny lärare, den nuvarande är en fara för eleverna, anser de.

– Vi känner oss inte trygga med att skicka i väg våra barn till läraren. Hon får utbrott, men bara när eleverna är där, säger en förälder till Aftonbladet.

Arga brev

Den infekterade striden har pågått sedan i våras när det blev klart vem som skulle bli barnens nya klasslärare. Kommunen har överösts med arga brev från föräldrar som gått samman och bildat en föräldrargrupp. De anser att läraren är olämplig och kräver att rektorn anställer en ny. Bland annat ska hon ha varit hotfull och tappat behärskningen i tidigare klasser.

När skolan startade i måndags dök bara tre elever upp. 14 skolstrejkade.

Men kommunen och rektorn ger inte vika – läraren ska vara kvar.

”Inte olämplig”

– Vi har ingen handbok för hur vi ska hantera det här men vi vill få till en dialog med föräldrarna. Vi anser inte att hon är en olämplig lärare, säger skolchefen Sarah Isberg.

I går kväll mötte hon den samlade föräldrargruppen för första gången. Enligt en förälder på plats resulterade det inte i någon direkt lösning. Elevernas skolstrejk fortsätter.