Misstänkte mannens fingeravtryck på bombmaterial

Publicerad 2015-09-02

Mannen som pekas ut som den ”huvudmisstänkte” försökte fly landet.

Då greps han av thailändsk polis.

Fingeravtryck från mannen har nu identifierats på bombmaterial som hittades i en lägenhet i helgen.

Under en presskonferens på tisdagen meddelade thailändsk polis att ytterligare en person har gripits misstänkt för bombdådet mot templet Erawan i Bangkok. Mannen greps när han försökte lämna Thailand och ta sig till Kambodja.

Sedan bombdådet den 17 augusti har dock Thailand skärpt kontrollerna vid gränsövergångarna och mannen greps, rapporterar AP.

Han pekas nu ut som den huvudmisstänkte.

Under onsdagen kom uppgifter om att den thailändska polisen har identifierat fingeravtryck från mannen på bombmaterial som hittades i en lägenhet i en av Bangkoks förorter i helgen.

Väntar på identifiering

Polisen uppger nu att den misstänkte mannen ”helt säkert” har en koppling till bombdådet, skriver TT.

I går uppgav polistalesmannen Prawuth Thavornsiri att den gripne ”liknar” mannen i den gula t-shirten som misstänks vara den som placerade ut bomberna vid templet. 20 människor dog i dådet.

– Vi väntar på att vittnen ska bekräfta att det är han, sade han på presskonferensen enligt AFP.

Polisen i Thailand uppgav också att de nu inriktat utredningen mot att ett ”utländskt nätverk” ligger bakom dåden, skriver AFP.

Den gripne mannen ska ha medgett att han befann sig i närheten av templet under olyckskvällen, men nekar till anklagelserna, enligt TT.

– Det är naturligt att den misstänkte nekar, men vi måste ändå fortsätta med vår undersökning, säger Chakthip Chaijinda vid den thailändska polisen.

Chaijinda uppger också att den misstänkte mannen pratar turkiska.

Fler eftersökta

Tidigare har en person gripits misstänkt för bombningen.

Under måndagen uppgav också polisen att de slagit till mot en lägenhet där de hittade material som används vid framställningen av bomber. Därför jagas nu också en man och en kvinna som bott på adressen. Kvinnan ska vara en thailändska som uppges befinna sig i Turkiet. Mannen ska inte vara från Thailand.

Följ ämnen i artikeln