Aina rånades av okända män i hemmet - på sin födelsedag

Publicerad 2014-10-29

"Det blir ett fruktansvärt minne av min 90-årsdag"

Vad som började som ett festligt firande med familjen slutade i katastrof. När det plingade på dörren trodde 90-åriga Aina att det var någon som ville gratulera igen, men det var två kallsinnade tjuvar. – De knuffade omkull mig, säger hon uppgivet.

Måndagen den 27 oktober fyllde Aina Gustafson 90 år. Hon firades med middag i sitt hem i Hjorthagen i Stockholm. När familjemedlemmarna gått hem vid 19-tiden knackade det på dörren och glad i hågen öppnade hon för att möta ännu en gratulant.

– Jag trodde att det var någon mer som ville säga grattis, men så kom två killar in och tog mina pengar ur handväskan, säger Aina till Brottscentralen.

"Ett fruktansvärt minne"

Aina har vaga minnen av händelsen eftersom hon själv slogs till marken och kan inte ge ett tydligt signalement på killarna.

– De knuffade till mig så att jag flög in i jackorna, det blir ett fruktansvärt minne av min 90-årsdag, säger hon.

Även övriga familjemedlemmar är chockade av händelsen. Barnbarnet Beatrice Gustafsson fick ett samtal bara en kort stund efter att hon lämnat farmoderns bostad och skyndade sig tillbaka till Hjorthagen tillsammans med sin bror.

– När vi kom innanför dörren stod farmor där med tårfyllda ögon och utan glasögon. Det reagerade jag starkt på för hon har alltid glasögon men de hade gått sönder i fallet.

Hoppas att de åker fast

När Brottscentralen besökte Aina och Beatrice skulle polisen strax komma över för ytterligare förhör. Aina hoppas att man kommer att få tag på rånarna.

– De borde skämmas. Har de ingen egen farmor, hon skulle nog inte bli så glad om hon visste hur de bar sig åt.

Männen tros vara under 20 år och har du upplysningar om händelsen ska du kontakta polisen på 114 14.