Det rycker där det inte ska när jag får massage

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-01-19

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Låt mig vara personlig. Kanske är jag ensam om detta. Kanske har jag många bröder där ute som lider samma kval som jag. Det är nämligen så att jag sedan flera år lider av svår erektionsskräck i samband med att jag tar massager. Det är därför jag alltid hållit mig undan från dem.

Jag kommer aldrig glömma den där söndagen för några år sedan, då jag tänkte bjuda mig själv på något extra och kilade iväg för en 40-minuters helkroppsmassage nere på stan.

Det började så fint. Jag fick ligga på mage och en kvinna med fasta händer knådade min skeva nacke med stor finess. Så bad kvinnan mig rulla över på rygg och det var då helvetet började. Kvinnan masserade insidan av mitt lår på ett sätt som gjorde att det hela blev mycket besvärligt. Det började rycka där det helt enkelt inte får rycka i ett sådant läge.

Jag fick naturligtvis stora nojan och började i ren panik att försöka ”tänka ner rackaren”, som man säger. Jag tänkte på de minst upphetsande saker jag kunde komma på. Jag tänkte på tandläkaren. Jag tänkte på lukten i mormors gamla lägenhet. Jag tänkte på Malou von Sivers.

Trots mina ansträngningar –?ryckningarna fortsatte. Den stora oron var naturligtvis att massösen skulle märka vad som stod på. Jag ville inte att hon skulle stå där och knåda, stöta på nåt hårt och tänka ”jaha, ännu en jävla torsk som vill ha happy end på massagen”. För så var det ju inte alls. Det ryckte, men jag ville inte slita av henne kläderna för det. Jag ville bara därifrån.

Det var de längsta 40 minuterna i mitt liv och när jag efteråt betalade fann jag att mina muskler visserligen var avslappnade, men att mitt inre var i större anspänning än någonsin. Jag var nära en kollaps. Jag bestämde mig därför för att aldrig mer utsätta mig för detta vridriga igen.

Men så kom vändningen. Jag var i Polen med min lilla Katrin för en tid sedan. Och vi kom att bo på ett spa-hotell där de erbjöd massage. Och jag sa nej. Och Katrin tjatade på mig. Men jag vidhöll. Plötsligt kom hon på lösningen på alltsammans: ”Be att en man masserar dig.”

Att jag inte tänkt på det förut! Lycklig i att ha massagen tillbaka i mitt liv lät jag så en massör vid namn Mirek mjuka upp mina leder. Jag låg där och kände triumf. Jag kände glädje. Jag kände: Vad var det där för nåt?

Ryckte det inte plötsligt till där det inte ska rycka till?

Plötsligt hade insatserna fördubblats. Plötsligt var erektionsskräcken borta. En annan fobi hade tagit vid, en till karaktären mycket starkare, mäktigare och farligare. Mer om den en annan gång när jag känner för att bli personlig på riktigt allvar.

Alex Schulman

Följ ämnen i artikeln