Stenbeck avgår som ordförande i Kinnevik

Av: Linnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:
Cristina Stenbeck
Cristina Stenbeck

Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck avgår.

Ny ordförande blir sydafrikanen Tom Boardman.

– Jag vill få mer tid att hitta nya affärer, nya sektorer som vi tittar på, säger hon till TT.

Efter nästan tio år avgår nu Cristina Stenbeck som ordförande för Kinnevik.

”Det har varit en enastående resa bestående av intensivt arbete och stora framgångar. Kinnevik är i dag starkare än någonsin, med en fantastisk portfölj inom såväl mobiltelefoni som digitala tjänster och den starkaste balansräkningen i bolagets historia”, skriver Stenbeck i ett pressmeddelande.

Han blir ny ordförande

Men hon tänker inte ta ett steg tillbaka, utan hon beskriver det snarare som "en omdefiniering av rollen”, skriver TT.

– Det blir mer tid till att resa, mer tid att involvera mig i de nya affärsmodellerna, säger Cristina Stenbeck till nyhetsbyrån.

Att hon slutar som ordförande ser hon som naturligt. Hon har också släppt klubban i flera av sfärens rörelsedrivande bolag.

– Jag startade den här resan när jag var 24, och även om det är svårt att tro är jag snart 39. Jag har sett på mig själv som en entreprenör. . ., nu återgår jag till den roll jag alltid velat ha, säger Cristina Stenbeck.

– 14 år är en lång tid att hoppa från styrelsemöte till styrelsemöte, fortsätter hon.

Stenbeck kommer att sitta kvar i styrelsen, och fortsätta att leda valberedningen. Hon bor numera i Stockholm med sin familj.

Ny ordförande för företaget blir sydafrikanen Tom Boardman, som sedan 2011 varit styrelseledamot i Investment AB Kinnevik.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN