Råtta började klättra på nioåringens arm

Uppdaterad 2018-08-27 | Publicerad 2016-09-29

Lisa Löwgren var ute och gick tillsammans med sina barn.

Då hoppade en råtta upp ur en soptunna och sprang längs sonens arm.

– Vi blev helt paralyserade och bara skrek rätt ut, säger Lisa.

Klockan var lite efter 19 i måndags kväll då Lisa Löwgren var på väg hem med sin nioåriga son och sin femåriga dotter längs Drottninggatan i Stockholm. De hörde hela tiden råttor springa runt på gatan. När de rundade Observatoriekullen i slutet på gatan kom attacken, som Stockholm Direkt har skrivit om tidigare.

– Vi gick förbi en soptunna och när vi passerar den hoppar en jättestor råtta ut och landar på min sons arm. Sedan klättrar den på honom, hoppar ned och börjar springa runt på min dotters fötter. Vi blev helt paralyserade och bara skrek rätt ut. Det var det vidrigaste jag varit med om, säger Lisa Löwgren.

”Kommer aldrig gå där igen”

När de kom hem gick nioåringen in och duschade länge och sa att han kände sig smutsig. Men efter att ha fått sova bort den värsta chocken mår han efter omständigheterna bra.

Dottern är däremot fortfarande påverkad av händelsen.

– Så fort det är mörkt vågar hon inte gå bredvid soptunnor eller någon typ av växtlighet. Hon säger bara: ”Nej, gå inte där det kan finnas råttor” och är väldigt orolig.

Kommer du att undvika den här sträckan framöver?

– Ja, jag kommer aldrig att gå där med barnen igen. Och det märks att mängden råttor har ökat något otroligt den senaste tiden. När man går hem på kvällen är de så många att man nästan snubblar över dem.