Kidnappare uppges pressat ung man på pengar

Av:  TT

Tre personer har gripits misstänkta för en kidnappning utanför Linköping. Arkivbild
Tre personer har gripits misstänkta för en kidnappning utanför Linköping. Arkivbild

Tre personer har gripits misstänkta för en kidnappning utanför Linköping. En man i 20-årsåldern larmade själv polisen om att han hållits inlåst i ett hus, skriver lokala medier.

Vid ett-tiden under natten till söndag kom ett samtal till polisen från en man i 20-årsåldern i Linköping. Mannen beskrivs ha varit chockad och förvirrad och hittades av polisen vid ett vägskäl i en mindre ort.

– Han sade att han hade hållits fången mot sin vilja i ett hus mellan Ljungsbro och Borensberg. När vi kom till huset hittades tre personer som inte kunde förklara vad de gjorde där, säger Tobias Sundström, RLC-befäl på polisen i Östergötland till SVT Nyheter Öst.

I förhör har det framkommit att det handlat om pengar, uppger polisen för SVT.

– Syftet med kidnappningen var att pressa honom på pengar, säger Tobias Sundström till SVT.

Enligt polisen ska ägaren till huset vara informerad, men inte ha med händelsen att göra. Det är oklart hur länge mannen hållits mot sin vilja på platsen.

De tre personerna som befann sig i huset är nu gripna misstänkta för människorov, utpressning och inbrott. Det handlar om en kvinna i 50-årsåldern och två män i 40-årsåldern respektive 60-årsåldern.

– Vi vet ännu inte vad de här personerna har för förhållande till varandra. Det finns inget släktskap vad vi vet, säger Tobias Sundström.

Publisert: