Man skjuten i Malmö – en gripen

Uppdaterad 2023-08-21 | Publicerad 2023-08-20

En man i 25-årsåldern hittades på söndagskvällen skjuten i Malmö.

Han fördes till sjukhus med ambulans och är allvarligt skadad.

En man har gripits och skotthål i fasaden till ett flerfamiljshus har även hittats.

Strax före 21.30 larmades polisen till Lönngården i stadsdelen Södra innerstaden. På platsen hittades en man i 25-årsåldern skjuten vid ett flerfamiljshus.

– Det har avlossats flera skott, men jag vet inte hur många som har träffat. Mannen var vid medvetande när han fördes till sjukhus. Vi har en patrull som ska försöka prata med honom på sjukhuset, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Ett par timmar efter att mannen hittats greps en 42-årig man, han är nu anhållen, misstänkt för mordförsök, det rapporterar Sydsvenskan.

Polis på platsen.

En förundersökning om försök till mord har inletts och polisen har spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning. Dessutom deltar en specialsökhund i insatsen.

– Det är skotthål i fasaden i ett av flerfamiljshusen. Vi tar gärna emot tips om vittnen har observerat personer, fordon eller något annat man reagerat på. Det gäller Lönngatan, Norra Grängesbergsgatan och upp mot Persborg. Det kan även vara iakttagelser från tidigare under dagen, säger Evelina Olsson.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Den skjutne mannen vårdas med allvarliga skador, uppger Region Skåne.

– Vi har fått in uppgifter från vittnen att jobba vidare med. Vi undersöker också övervakningskameror i området, säger Evelina Olsson.

Fotnot: Polisen tar emot tips på telefon 11414

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln