Betala – för att leva på gränsen

Uppdaterad 2011-08-06 | Publicerad 2011-08-05

Edgewalk ska locka adrenalinjunkies till Kanada

Alexandra Posadzki testar edgewalking i Toronto.

365 meter rakt upp i luften.

Ingenting mellan dig och marken.

För den som vill prova på Torontos nyaste turistattraktion gäller det att ha is i magen.

Luta dig ut över kanten och få valuta för pengarna...

Reportern från Canadian Press ser ut som om hon vilket ögonblick som helst ska kasta sig ut i vad som måste vara världens läskigaste bungy jump.

Istället ska hon vandra runt kanten på det 365 meter – 116 våningar – höga CN Tower. Tornet i kanadensiska Toronto var fram till 2007 världens högsta.

Nej, det handlar inte om något rekordförsök eller en extrem terapi för höjdskräck, utan om Edgewalk, Canadas mest adrenalinfyllda turistattraktion, som öppnade för allmänheten den första augusti, skriver Eturbonews.com.

Utmanar sina gränser

CN Towers nya attraktion beskrivs som den mest spännande i tornets 35-åriga historia – och den enda av sitt slag i Nordamerika.

Med sin cirkulära platta med en kant på 1,5 meter runt hela toppen av det 365 meter höga tornet är Edgewalk världens högsta hands-free upplevelse.

I grupper om sex spänns besökare fast i selar fästa i toppen av tornet. Utbildade Edgewalk-guider uppmuntrar sedan spänningssökarna att utmana sina personliga gränser genom att luta sig ut över Toronto med bara den blå himlen mellan dem och staden under.

175 kanadensiska dollar (omkring 1 160 kr) går det högtflygande nöjet loss på.

Och tydligen är det många som som inte får sin dagliga adrenalindos tillgodosedd på traditionellt sätt – biljetterna har gått åt som smör i solsken.