Svårt skadad efter lejonattack

Publicerad 2014-12-08

Klädd i kamouflagekläder tog sig den 45-årige mannen in hos lejonen på Barcelonas djurpark.

Nu vårdas han med svåra skador på sjukhus.

Vittnen berättar för den spanska tidningen La Vanguardia hur den 45-årige mannen tog sig in hos lejonen på Barcelonas djurpark under söndagen.

Iklädd kamouflagekläder promenerade han omkring bland djuren innan han attackerades.

Tre lejon anföll mannen – och drog in honom i en tunnel.

Efter 30 minuter kunde mannen räddas och fördes svårt skadad till Vall d'Hebron-sjukhuset. Hans skador beskrivs som allvarliga.

– Säkerhetssystemet gör det omöjligt för en person att ramla ner bland lejonen. Det kan inte ha varit en olycka, för att ta sig in till lejonen måste du vilja ta dig dit, säger Hector Caroma vid Barcelonas räddningstjänst.

Bränt katalanska flaggan

Enligt Daily Mail ska 45-åringen, som identifierats som Justo Jose, ha arbetat som polis under flera år. Han fick sparken tidigare i år - och förlorade samtidigt vårdnaden om sin son.

Han beskrivs som aktiv i nynazistiska kretsar.

Daily Mail rapporterar hur Jose tidigare protesterat mot abort genom att klättra upp på en byggnad i Barcelona och fästa banderoller med hakkors på väggarna.

I september greps han efter att ha bränt den katalanska flaggan på ett torg i staden.

Ville bara leka

Motivet till att ta sig in bland lejonen är fortfarande oklart. Det är inte känt om det rör sig om ytterligare en protest.

Justo Jose har, enligt Daily Mail, bitmärken och svåra rivsår. Men från djurparkens sida säger man att lejonen inte var ute efter att skada.

– Intentionen var inte att döda honom. De försökte bara leka, säger Ignasti Armengol, talesperson från Barcelonas stadsförvaltning, till den lokala nyhetskanalen 20minutos.