Minst 33 döda på bröllop i Jemen – flera barn skadade

Publicerad 2018-04-23

Minst 33 människor dog natten mot måndagen när två missiler träffade en bröllopsfest i Jemen. Enligt rapporter ska flera personer vara skadade, 32 av dem är barn.

Strider mellan den Saudiarabiska militäralliansen och de Iranstödda Houthi-rebellerna har pågått i över två år i Jemen. Inbördeskriget beskrivs som en av de största och mest akuta kriserna i världen, det här enligt FN:S flyktingorgan UNHCR.

Under natten mot måndagen ska två missiler ha träffat en bröllopsfest under ett flyganfall i staden Hajja, enligt ögonvittnen ska missilerna ha kommit med flera minuters mellanrum.

De första medierapporteringarna vittnade om minst 20 döda, en siffra som nu stigit till minst 33 döda, skriver CNN. I en video som mediet kommit över syns hur en liten pojke klamrar sig fast vid sin pappas lik och gråter.

I samma attack ska drygt 41 personer ha skadats, varav 32 av dem är barn.

Det är fortfarande oklart vilka som ligger bakom flyganfallet men den Saudiskledda militäralliansen säger sig utreda händelsen. Enligt organisationen UN human rights ligger den saudiska kollationen bakom 61 procent av alla civila dödsfall i Jemen.

– Vi tar de här uppgifterna på största allvar och vi kommer att undersöka det här flyganfallet fullt ut, eftersom det är en pågående utredning vill jag inte kommentera vidare, säger Colonel Turki al Maliki, talesperson för militäralliansen.

Inbördeskriget i Jemen startade år 2015 då konflikten mellan regeringen och de Iranstödda Houthi-rebellerna eskalerade. En Saudiarabisk kollation, med stöd från USA, gick då in på den Jemiska regeringens sida.

Hittills har drygt 10.000 civila dött och 50.000 skadats i kriget, enligt FN.

Över två miljoner människor är på flykt och drygt 80 procent av landets befolkning ska vara i behov av stöd från hjälporganisationer.

Följ ämnen i artikeln